#WeLoveLocal recept: Quiche s blitvom

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Marijana Mikulić.

Sezona je blitve pa ju iskoristite i s njom napravite quiche. Svoj recept za quiche s blitvom s nama je podijelila poznata glumica Marijana Mikulić, a možete ga pročitati u nastavku.

Sastojci za tijesto:

  • 150 grama bijelog brašna
  • 100 grama raženog brašna
  • čajna žlica soli
  • jedno jaje
  • 120 grama maslaca
  • jedna žlica kiselog vrhnja

Za nadjev:

  • blitva (otprilike pola kile)
  • četiri jaja
  • pola čajne žlice soli, malo papra
  • dva dcl vrhnja za kuhanje
  • parmezan ili neki tvrdi sir po želji, narezan na kockice

Postupak:

  • Sve sastojke staviti u posudu i brzo umijesiti u glatko tijesto. Razvaljati u krug, okrećući svako malo tijesto da se ne zalijepi. Nemojte brašniti jer će poslije biti presuho.
  • Staviti tijesto u kalup za quiche i malo izbosti vilicom. Staviti u hladnjak pola sata.
  • Za to vrijeme pripremiti nadjev. Oprati, narezati i blanširati blitvu te pustiti da se ohladi.
  • Pjenjačom umijesiti jaja, sol i papar, te dodati vrhnje za kuhanje i lagano umijesiti.
  • Otprilike trećinu smjese sipati u kalup s tijestom. Zatim rasporediti blitvu po tome i dio sira. Sipati ostatak smjese i posuti ostatkom sira.
  • Peći na 180 stupnjeva 35-45 minuta, ovisno od jačine pećnice.

Foto: Marijana Mikulić

1