#WeLoveLocal recept: Losos s komoračem u škartocu

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Đurđa Protić iz Zvona cateringa.

Losos pripremljen s komoračem daje neki skandinavski štih. Čak i ako ostane za drugi dan, ovako pečen je sjajan.

Sastojci:

  • 300 g svježeg filet lososa
  • 1 glavica komorača
  • 50 grama svježeg boba
  • 50 grama cherry rajčica
  • majčina dušica, svježi listići komorača
  • sol i papar
  • 3 žlice ekstra djevičanskog ulja

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Pripremite na plehu papir za pečenje i na njemu slažite redom: maslinovo ulje, lisitiće komorača, rajčice, bob te začine. Nauljite i zatvorite škaroc.

Losos pečemo 15 minuta na 200 stupnjeva.

Nakon što ga izvadimo iz pećnice, stavimo škartoc na tanjur pa garniramo sa svježim lisitićima komorača i dodamo ulje, papar i sol.

Servirajte sa kriškama limuna.

Foto: Đurđa Protić

0