#WeLoveLocal recept: Krostada od šljiva

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Slastičarnica M&M.

Slastičarnica M&M s radom je počela 1992. godine, skrivena u zapadnom dijelu Zagreba (Rudeš) kao obiteljska slastičarnica obitelji Dumančić. U izradi slastica bazirani su na prirodnim materijalima, kako bi uvijek mogli garantirati svježinu i visoku kvalitetu proizvoda. U svojoj ponudi imaju više od 100 kolača i torti, a s nama su sada podijelili svoj recept za krostadu od šljiva koji donosimo u nastavku!

Sastojci:

Za tijesto za pitu:

  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • 150 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 žlica vrhnja
  • malo praška za pecivo
  • korica limuna
  • 1 kg zrelih šljiva
  • malo ruma
  • 2 vanilin šećera

Posip za pitu:

  • 100 g maslaca
  • 150 g brašna
  • 100 g šećera
  • malo cimeta

Postupak:

Od sastojaka za tijesto umijesite podlogu za pitu. Stavite je u hladnjak sat vremena ili dvadesetak minuta u zamrzivač.

Razvaljajte tijesto, stavite ga u okrugli kalup za pitu i po njemu poslažite polovice šljiva. Pospite šećerom, vanilin šećerom, te zalijte s malo ruma za kolače.

Od sastojaka za posip brzo napravite mrvičasto tijesto te ga između prstiju pospite po piti.

Pecite na 180 stupnjeva otprilike 35 do 50 minuta.

Foto: Slastičarnica M&M

0