#WeLoveLocal recept: Ukusan kolač od palente, badema i limuna koji ćete napraviti s lakoćom

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Jana Fabijanić.

Kada u kuću stignu divni ekološki limuni, možemo raditi limunadu, ali i kolač s limunima! Ovo mi je jedan od omiljenih. Umjesto bijelog šećera, stavim kokosov šećer. Odlično je i to što se umjesto bijelog brašna koristi bademovo brašno. Divota jedna!

Sastojci:

  • komadić putra za namazati kalup za kruh 
  • 225 g putra na sobnoj temperaturi 
  • 200 g kokosovog šećera
  • 225 g brašna od badema (mljeveni bademi) 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 
  • 3 jaja
  • naribana korica dva limuna
  • sok od pola limuna
  • 210 g kukuruzne krupice
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli 
  • vrhnje za šlag

Priprema:

  • Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva. Kalup za kruh namazati putrom.
  • Izmiksati putar i kokosov šećer dok se ne sljube i pretvore u kremu. Ubaciti mljevene bademe i vaniliju. Dodati jaja, jedno po jedno, uz miješanje.
  • Ubaciti limunovu koricu i sok, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo i sol. 
  • Staviti u kalup za pečenje i peći pokriveno aluminijskom folijom 45 – 50 minuta. Pred kraj maknuti foliju da malo potamni odozgora.
  • Pustiti da se malo ohladi i posluži uz tučeno slatko vrhnje. Odlično paše uz limoncello ili rakijicu.

Foto: Jana Fabijanić

0