Zašto je dobro započeti svaki dan s voćem?

Zašto je dobro započeti
svaki dan s voćem?

Nije nepoznanica da je formula dugovječnosti, ali i uspješnog održavanja vitke linije u doručku, odnosno u pravilnom konzumiranju zdravih namirnica. Stoga, kako biste što duže stali u svoju omiljenu haljinu koja naglašava struk, pretvorite jutra u voćnu rapsodiju. Umjesto brze hrane, prženog tijesta, palačinki i crepesa, muffina i krafni napunite svoju jutarnju zdjelicu voćem i uživajte u prirodnim okusima. Pritom je važno da ništa osim voća prethodno ne jedete. Složite si obilnu voćnu salatu kako bi vaš dan započeo zdravim i ukusnim voćnim zalogajima.

Čak i nutricionisti savjetuju kako je svježe voće koje sadrži oko 70% vode, idealno za jutarnje voćne salate.

Koje voće je idealno za doručak

Ukoliko ste jutarnji tip koji voli obilan doručak i rituale u kuhinji prije nego što počnete s dnevnim rasporedom, onda je najbolje pojesti dvije banane koje kombinirajte s lubenicom, dinjom ili marelicama. No, pokušajte u tom slučaju ne pripremati slatke tostove s voćem, kuhati jutarnje napitke ili voće kombinirati sa sirom. To sve neka pričeka vrijeme ručka. Ukoliko želite zdravi voćni doručak, jedite svježe voće bez ikakvih drugih dodataka. Izbjegavajte industrijske sokove koji sadrže puno šećera, ali sokovi koje sami napravite od cijeđenog voća itekako su dobro došli.

Osim toga, voće koje će najviše prijati našem tijelu je upravo ono voće koje dolazi iz našeg podneblja. A to je zato što mu manje treba od voćnjaka do stola pa je svježije i puno zdravih i hranjivih tvari koje će nam dobro doći kao dio naše zdrave prehrane.

Trudite se jesti sezonsko voće jer je ono također najzdravije pa sada najviše konzumirajte lubenice i breskve, a polako svoj jutarnji menu pripremite za doručak od grožđa i jabuka.

Voće će hidrirati vaš organizam, što će vam ujutro koristiti za koncentraciju, a i vaša koža će blistati. Osim toga, tijekom cijele godine se trudite piti što više prirodnih sokova ujutro, a iz kuće ne izlazite bez bočice vode. U sezoni jagoda, pripremite svoj domaći sok od jagode i priuštite si prava jutarnja uživanja i zdravu naviku.

Možda će vam se činiti da vas prirodni voćni sok bez sladila i zdjelica voćne salate neće zasititi, ali probajte u svoju rutinu ubaciti baš ovakav doručak. Ubrzo ćete zaboraviti na bilo koju drugu varijantu jutarnje prehrane. Stoga, voće pred sebe i dobar tek.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori