Vino Tomić Illyricum 2015, kao uvod u proljeće

Vino Tomić Illyricum 2015, kao
uvod u proljeće

Vinograd u uvali Vira

Vinograd u uvali Vira

Bliži nam se Uskrs i blagdansko vrijeme u kojem više trenutaka posvećujemo obitelji i bližnjima te druženju oko blagdanskog stola.

Iz podruma vinarije Tomić dolazi vrhunski Illyricum 2015, vino od grožđa iz ekološkog vinograda u uvali Vira na sjeverozapadnom dijelu otoka Hvara, zasađenog 2012. godine. Zanimljivo je što su uz vinograd pronađene stare ilirske iskopine, po kojima je ovo vino i dobilo ime.

Tomić-Illyricum-2015

Tomić Illyricum 2015

Sorte plavac mali i cabernet sauvignon odlično se nadopunjuju u ovom vrhunskom suhom vinu, koje će sjajno „zaokružiti“ tradicionalni uskršnji ručak, ali i oduševiti posluženo samo uz sir. Vino je duboke rubinsko-granat crvene boje, živahno je i svježe te odiše harmonijom između voćnih, zemljanih i začinskih nota. Srednjeg je intenziteta i koncentracije okusa, pa će tako na nepcu ostaviti dugotrajan okus.

Obiteljske razgovore i druženja u prvim danima proljeća zaokružit će i ovo vino, u kojem elegancija, sočnost i skladna svježina caberneta odlično prate glatke teksture mekih zaobljenih tanina plavca malog. A ime Illyricum podsjeća nas na baštinu naših otoka, na koju možemo i danas biti ponosni.

Illyricum 2015 poslužuje se na sobnoj temperaturi od 18 °C, a preporučuje se uz široku lepezu umjerenih jela, osobito uz govedinu, pačja prsa te razne sireve.

Vinograd-u-uvali-Vira_2

Više o vinariji Tomić čitajte na službenoj stranici ili putem Facebooka.

Učitati još
Zatvori