Suvremena klasika među vinima koja će ljubitelji green lifestylea obožavati

Suvremena klasika među vinima koja će
ljubitelji green lifestylea obožavati

Ljubiteljima zelenog načina života predstavljamo butiknu vinariju Vino Lovrec u vlasništvu šeste generacije vinara. Što se promijenilo u rukama nove generacije, a što su usvojili od starijih, donosimo u nastavku.

Vina Lovrec mame prirodnim okusima i aromama, kao i harmonijom od preko 900 korisnih sastojaka za ljudski organizam. Glavna nit vodilja u proizvodnji ove obiteljske vinarije iz Međimurja oduvijek je bila stvarati vina koja će biti suvremena klasika među trendy vinima, što ne znači da dozirano ne prihvaćaju izazovne i smislene novitete. Svojevrsna francuska škola u pretežito francuskom sortimentu i stilu vina.

Pitka, zdrava i prirodna vina

Osnovna filozofija im je što manje zadiranja u prirodu, s minimalnim intervencijama u vinskom podrumu i izrazitom ekološkom orijentacijom u pristupu pa trenutno imaju službeno priznata sva eko vina u prijelaznom razdoblju.

“Ne želimo ljude poticati na alkoholizam, težimo onom ‘naj od grožđa’, finim, pitkim, zdravim, prirodnim vinima. Pijući i umjereno uživajući u takvim vinima, vinoljupci ne moraju osjećati grižnju savjesti da u organizam unose nešto nezdravo”, kažu o svom pristupu.

Vina su to, pjesničkim rječnikom, za ‘opajanje, a ne opijanje’. Svojevrsni ‘wine wellnes’ za duh i tijelo pridodamo li bogatstvu raznolikosti bijelih i crvenih vina, jednom roséu još hladno prešano ulje od sjemenki ekološki uzgojenog crvenog grožđa prepunog antioksidanata, prave blagodati za kožu!

Stoljetna obiteljska tradicija

Sadržaj butelja s pomnom biranim logom i dizajnom etiketa zapakiran je u biorazgradive kutije u skladu s ekološkom orijentacijom tradicijske vinarije. Zaštitni znak i ponos vina Lovrec dvije su stoljetne platane, čuvarice najstarijeg vinskog podruma u Međimurju, i čuvarice zelenila u njihovom dvorištu.

U normalnim okolnostima, u toplijem dijelu godine bave se i održivim butiknim vinskim turizmom uz prethodnu najavu za individualne goste i manje skupine. Posjetitelji u posebnom vinskom programu mogu na izvorištu kušati široku paletu vina i doživjeti očuvanu prirodnu i kulturnu baštinu.

Više o njima možete saznati na njihovoj web stranici:  http://vino-lovrec.hr/

Foto: Vino Lovrec

Preporuka

Zatvori