Od zaboravljene sorte do vrhunskog vina svjetskog potencijala – vino je način izražavanja!

Od zaboravljene sorte do vrhunskog vina svjetskog potencijala – vino je način izražavanja!

Na brdu iznad Ivanić Grada, okružena vinogradima i voćnjacima, daleko od gradske buke nalazi se malo drugačija vinarija. U njoj je vino način izražavanja, a svijet se vrti oko stvaranja. Ovdje nastaju razni mirisi i okusi. Slike i zvukovi. Crpi se inspiracija za crtanje i pisanje. Sluša se dobra glazba i fino se kuha. Puni se dobrom energijom i diše zajedno s prirodom. Sve to samo 30 minuta od Zagreba.

Za nas ovo nije samo vinarija. Ovdje se punimo i stvaramo. Družimo i kreativno izražavamo. Živimo u skladu s prirodom i pretačemo njene ljepote u svakodnevni život”, kaže Tomislav Voštinić, koji je djedov mali vinograd pretvorio u moderno uređenu vinariju koja danas proizvodi vrhunska vina.

Od zaboravljene sorte do vrhunskog vina svjetskog potencijala

Vinarija Voštinić Klasnić najpoznatija je po svom Škrletu. Ova autohtona moslavačka sorta, koja je zahvaljujući Tomislavovom kreativnom pristupu, od zaboravljene postala sorta koja se služi u restoranima s Michelinovim zvjedicama i osvaja svjetske nagrade (Decanter).

Škrlet je svježe, aromatično i lagano vino koje voli opuštena druženja, ali i posebne prigode. Slaže se uz laganu mediteransku, ali i težu kontinentalnu hranu, a u kombinaciji s voćem postaje osvježavajući ljetni koktel. Inspirirana njegovim zaigranim karakterom Vinarija Voštinić Klasnić napravila je redovni, ali i prvi ikad predikatni, arhivski i pjenušavi Škrlet. Osim Škrleta u ponudi vinarije su i slatkasti Muškat te vrhunska kupaža Cabernet Sauvignona, Cabernet Franca i Merlota po imenu Red.

Vino & Dizajn

Važan dio Vinarije Voštinić Klasnić čini njezin vizualni identitet koji je postao prepoznatljiv po svojim geometrijskim oblicima, paleti boja i modernom dizajnu. Osim toga, vinarija je ujedno i galerija pa se u njoj osim vinskih degustacija odvijaju izložbe, glazbeni događaji i razne kreativne radionice na kojima se rađaju ideje, ali i poslovne suradnje.

Vinarija nas hrani malim stvarima i svježim idejama, a moderno opremljeni podrumi omogućavaju nam da ekperimetiramo, rušimo predrasude i pomičemo granice tradicionalnog vinarstva”, Ističe Tomislav, koji je svoj život posvetio vinogradu, a brigu o vizualnom identietu i dizajnu etiketa prepustio kreativnom studiju Size. Njihova suradnja započela je prije 6 godina, a ove je prerasla u poslovno partnerstvo koje im omogućuje da zajedno rastu i rade ono što najviše vole – stvaraju.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori