Ovaj vikend počinju filmske večeri na vinskim cestama Zagrebačke županije
Ovaj vikend počinju filmske večeri na vinskim cestama Zagrebačke županije

Ovaj vikend počinju filmske večeri na
vinskim cestama Zagrebačke županije

Neponovljive lokacije diljem Zagrebačke županije, pop-up kino u vinogradu i nezaobilazan spoj prigodnih zalogaja i hvaljenih vina s domaćim potpisom, očekuje vas ovaj vikend na novom izdanju Via VINO festivala u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Novo izdanje Via VINO festivala posjetitelje poziva na idilične lokacije diljem Zagrebačke županije. Od povijesne kurije Nespeš, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii do šumskog iznenađenja, bajkovite Lugarnice Čardak, posjetitelji će osim u vrhunskim vinima zagrebačkih vinara moći uživati u nagrađenim europskim filmovima i prigodnom izboru jela. Festival počinje ovaj  petak 02.09. a trajati će svaki vikend do 17.09.

„U drugoj godini održavanja Via VINO vas vodi vinskim cestama i lokacijama u okolici Zagreba, na manje od sat vremena udaljenosti od grada, gdje možete uživati u spektru boja, mirisa i okusa. Ove godine za posjetitelje smo odabrali nagrađene europske filmove, osmislili iznenađenja na jelovniku sa crnim zagrebačkim tartufima i prilagodili svako događanja, jedinstvenom karakteru lokacije na kojoj se nalazimo. Svaki vas vikend očekuje nešto drugačije!“ otkriva Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Via VINO počinje u petak 02.09 u vinariji Voštinić-Klasnić

Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak 02.09. od 19:00 h pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrletu, posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb.

Via VINO nastavljamo isti vikend, u subotu 03.09. na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje, predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivičkim copanjkom. Festival počinje u 18:00 h dok će kino projekcija započeti u 20:00 h.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme

Kino projekcija je besplatna a vinari će sve posjetitelje dočekati s čašom vina dobrodošlice. Konzumacija hrane i vina se naplaćuje a obavezna je rezervacija mjesta, zbog ograničenog broja sudionika. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem e-maila info@visitzagrebcounty.hr

Foto: VK Winery&Gallery

Učitati još
Zatvori