Vegetarijanski i veganski punktovi na Foodballerki

Vegetarijanski i veganski
punktovi na Foodballerki

 

Gostiona Vege sendvič

U zelenoj oazi na Strossmayerovom trgu, između Tomislavca i Zrinjevca, smjestila se Foodballerka, gastro festival pojačan sjajnom glazbom i nogometnim utakmicama. Pri sastavljanju jelovnika zagrebački restorani, prisutni na Foodballerki, vodili su računa o različitim prehrambenim potrebama posjetitelja, jer želja im je da svatko uživa u foodballerskim delicijama. Stoga osim standardne mesne ponude, vegetarijanci i vegani mogu pronaći bogatu ponudu vrlo ukusnih delicija baš po svom ukusu.

Vege Foodballerka

Vesela ekipa iz Gost&One pripremila je klasični ‘vege sendvič’ sa četiri vrste sira, coleslaw salatom, džemom od luka srebrenca, sotiranom paprikom i umakom po izboru, ljutim ili onim s vlascem. RougeMarin je odabrao sendvič s falafelom, uz dodatak povrća i prefini umak, a 50 A Burger & Champagne Bar nudi tri varijante veganskih hot dogova: Čilenito sadrži kobasicu od seitana prelivenu avokado umakom uz dodatak salate i veganske majoneze, Slavic osim seitan kobasice krije i kiseli kupus, barbeque umak klice i salatu, a Zelenilo osim veganske kobasice ima i klice, zeleni umak i komadiće jestivog cvijeća.

Time Hummus

Kombinaciju miješane zelene salate, kineskog kelja, cherry rajčica, granny smith jabuke i domaćeg umaka potražite na kućici Time. Ljubitelje povrća očekuje pržena povrtna varijanta, a za ne baš jako gladne tu je humus koji se poslužuje uz domaće lepinje.

Oli House nudi klasik nad klasicima, šarenu i osvježavajuću Veggie salatu punu vitamina i siromašnu kalorijama. Osim zelene salate i radiča, osjetit ćete i poseban okus celera, mrkve, feta sira i vinegret dresinga, dok se Good Food pobrinuo za hrskavu varijantu malog obroka – krumpiriće s umakom od avokada.

Rougemarin Falafel

Time prženo povrće

50 veganska kobasica

Oli House vege salata

Foto: Goran Kovačević Kova, Josip Novosel (50 A Burger&Champagne bar)

 

Učitati još
Zatvori