Zašto je 2020. godina kuhanja?

Na samom početku 2020. godine svi smo stvarali velike planove. Jer ipak nismo ušli samo u novu godinu, već i u novo desetljeće. Mislili smo, ulazak u novo desetljeće savršena je prilika za sve one male i velike stvari koje već godinama odgađamo, od promjene frizure do pronalaska boljeg posla. A onda se, niti tri mjeseca kasnije, sve promijenilo. Zbog globalne pandemije zatvarale su se granice, otkazivala su se putovanja, odgađali su se planovi. Dom nam je postao mjesto gdje spavamo, živimo i radimo i preko noći smo počeli stvarati neke nove navike i rituale.

Kuhanje je trend u kojem uživamo

Vrijeme provedeno kod kuće iskoristili smo za učenje nekih novih stvari i vještina, a jedna od njih je i kuhanje te isprobavanje novih jela i recepata. Mnogi slavni chefovi su na društvenim mrežama gotovo svakodnevno kuhali, objavljivali recepte i demonstrirali nam kako određeno jelo možemo napraviti sami. Pojavljivali su se razni food trendovi koje smo isprobavali, a čak su i oni koji se do tada nisu vidjeli u kuhinji, otkrili u sebi tu novu strast.

Svakodnevno kuhanje kod kuće nešto je s čime smo nastavili i nakon što su se stvari počele vraćati u normalu. I dok nam poslovne i druge obaveze preko tjedna ne ostavljaju dovoljno slobodnog vremena, važna nam je brzina pripreme, praktičnost i jednostavnost, no shvatili smo da ne moramo biti vrhunski kuhari da bismo uživali u pripremanju jela kod kuće. Potraga za novim kulinarskim vještinama, novim okusima i načinima pripreme hrane postao je trend u kojem uživamo. Brza i jednostavna jela ono su što biramo za svaki dan, dok vikendom uživamo u istraživanju novih kreativnih kombinacija.

Situacija u kojoj smo se našli utjecala je na sve sfere našeg života pa smo tako večere u restoranima zamijenili druženjima u kućnoj atmosferi, uz dobre zalogaje koje s guštom pripremamo sami. Ljeto smo iskoristili za boravak na otvorenom uz omiljena jela s roštilja, no dolaskom jeseni i hladnijih dana ponovno se vraćamo u svoje domove koji će postati omiljeno mjesto za druženje s obitelji i prijateljima. A znamo da nijedno druženje nije potpuno bez fine i ukusne hrane koju ćemo im servirati.

Dodatak jelima za obrok pun užitka

Koje god jelo pripremamo, univerzalni dodatak bez kojeg ne možemo je Vegeta. S njom ćemo uvijek pogoditi onaj pravi okus bez obzira isprobavamo li nešto novo ili pokušavamo sami napraviti omiljena jela iz mamine i bakine kuhinje koja će nas podsjetiti na okuse koje pamtimo.

Kombinacija začina i sušenog povrća zapakirana u prepoznatljivo plavo pakiranje koje krasi ikona kuhara već više od 60 godina služi kao inspiracija u kuhinjama diljem svijeta. Što god pripremamo, Vegeta potiče našu inspiraciju, maštu i kreativnost te uz nju svako jelo postaje bolje i ukusnije. Bilo da radimo hrskavo pečeno pile čiji nas okus vraća u djetinjstvo ili pripremamo špagete na kineski način, uz malu pomoć jedne žlice Vegete dobit ćemo obrok pun užitka. Meso, povrće, pečenja, variva, jednostavna jela ili kulinarske delicije, za postizanje tog savršenog okusa svima je zajednička crta – Vegeta.

Čak i ako niste sigurni u svoje kulinarske vještine, s Vegetom ne možete pogriješiti. Od onih najjednostavnijih jela koje pripremamo za svaki dan pa sve do novih kreativnih kombinacija koje isprobavamo kad imamo slobodnog vremena, Vegeta je omiljeni univerzalni dodatak koji uvijek imamo u svojoj kuhinji.

Život je jednostavan uz žlicu Vegete, a sada imate mogućnost osvojiti vrijednog pomoćnika u kuhinji! Sve što trebate napraviti je pokazati svoj jednostavan recept sa samo četiri sastojka i žlicom Vegete Original. Više o nagradnom natječaju doznajte ovdje.

Foto: PR

0