Prvi 100% veganski restoran uvršten u prestižni Michelinov vodič

Prvi 100% veganski restoran uvršten u
prestižni Michelinov vodič

Veganski restoran u šarmantnom gradiću Bath u Engleskoj uvršten je u prestižan Michelinov vodič. Iako je do sada odnio brojne nagrade i priznanja u području gastronomije ovo je zasigurno najvrjednija. Chef Richard Buckley 2018. je restoran Acorn, jedan od najpopularnijih vegetarijanskih restorana u gradu odlučio podići na novu razinu i pretvoriti ga u 100% veganski. Smješten je u jednoj od najstarijih zgrada u Bath-u, a poznat je po raskošnom uređenju u gregorijanskom stilu.

Veganski restoran u engleskom gradu Bath

Veganstvo iz godine u godinu okuplja sve više sljedbenika, a #veganuary je u siječnju kružio društvenim mrežama i osvojio svijet foodieja. Da zdrava hrana može biti pravi hedonizam dokazali su iz restorana Acorn. Chef je na inovativne načine uključio sve ‘super’ namirnice u kreiranju 100% veganskih jela koje ćete voljeti čak i ako niste vegan. Istaknuo je kako tranziciju između vegetarijanskog u veganski restoran njegovi posjetitelji nisu niti osjetili, a nakon što je uvršten u Michelinov vodič za 2019. nastao je pravi buzz.

Što vas očekuje na meniju?

Acorn Restaurant Bath je veganski restoran koji na svom meniju krije možda već poznate kombinacije namirnica u sasvim drugačijim receptima. Nove okuse istražite kroz meni koji je za oko zapeo i stručnjacima iz Michelina. Ako se ikada nađete u ovom gradu, toplo svoje nepce razmazite Acorn specijalitetima. Menu za ručak sastoji se od tri slijeda i naravno možete birati između nekoliko opcija. Parfait od gljiva s crvenim kupusom i maslacem od lješnjaka ili fina, marinirana cvjetača pripremljena na način kakav još niste okusili. Slatkoljupcima će se zasigurno svidjeti sorbet od oraha glaziran s kavom kao i čokoladni ganache s hrskavim posipom.

 

Foto: Instagram (@acornrestaurant)

 

Učitati još
Zatvori