Najpoznatija francuska slastičarnica sada nudi i veganske macaronse

Najpoznatija francuska slastičarnica
sada nudi i veganske macaronse

Ime Ladurée poznato je u cijelom svijetu. Ova francuska slastičarnica najpoznatija je po macaronsima koje je osmislila još davne 1930. godine. Dva šarena ‘poklopca’ između kojih se nalazi ukusna ganache krema prvo su dobili ime prema chefu Gerbetu, a danas su poznati upravo kao francuski macarons.

Veganski macaronsi

Ladurée u svojoj ponudi sada ima i vegansku verziju svojih ukusnih kolačića. Naime, od ovog tjedna sve pariške Ladurée slastičarnice gostima će nuditi dvije verzije veganskih macaronsa – jednu od peruanske čokolade od 70 % kakaa te drugu od kokosa i karamele.

Veganski macaronsi napravljeni su bez bjelanjaka, maslaca i vrhnja. Kako bi se stvorila ukusna ganache krema za čokoladni macaron, maslac i vrhnje zamijenila je mješavina mlijeka od prosa, badema i lješnjaka, dok je za macaron od kokosa i karamele korištena mješavina kokosovog i suncokretovog ulja te sojinog mlijeka.

Pariški Ladurée veganske je macaronse napravio po uzoru na podružnicu s Beverly Hillsa koja je pod vodstvom chefa Matthewa Kenneyja 100 % veganska slastičarnica.

Osim macaronsa, u pariškim će slastičarnicama planiraju svaki mjesec uz klasičan jelovnik dodavati i nove veganske poslastice.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori