Svjetski dan veganstva obilježite večerom koju potpisuje top vege blogerica
Svjetski dan veganstva obilježite večerom koju potpisuje top vege blogerica

Svjetski dan veganstva obilježite večerom
koju potpisuje top vege blogerica

Veganstvo je sve rašireniji stil života, bez sumnje. Ipak, i dalje često na površinu isplivaju stereotipi poput onih da su veganska jela dosadna i bezukusna. S druge strane, vegani u Zagrebu nerijetko imaju problema s pronalaženjem restorana s kvalitetnom veganskom ponudom. Kako bi razuvjerili skeptike i zadovoljili vegane željnih kreativnih specijaliteta, veganska blogerica Martina Đođo i tim restorana Matrix pripremaju veganske večere povodom nadolazećeg Svjetskog dana veganstva.

U posebnim večerama od pet sljedova moći ćete uživati u restoranu Matrix u ponedjeljak 31. listopada te u srijedu 2. studenog. Cijena večere po osobi iznosi 190 kuna, a rezervacije se primaju na telefon 01 6231 394 ili slanjem maila na info@restoran-matrix.hr.

Veganska večera u Matrixu

Jelovnik se sastoji od lokalnih jesenskih namirnica biljnog podrijetla, kreativno pripremljenih za ovu prigodu pa će se tako na veganskom meniju naći:

  • Juha od mrkve i đumbira
  • Hladno predjelo: Gljive-kesten pâté & humus od sušenih rajčica
  • Toplo predjelo: Cannelloni špinat & indijski oraščići
  • Glavno jelo: Pečena cikla & tofu u lješnjaku
  • Desert: Flan s pistacijama i karamelom

Inače, prigodni menu osmislila je Martina Đođo, blogerica koja svakodnevno s tisućama followera na svom Instagramu profilu Cookie Djo dijeli svoje recepte za ukusnu vegansku klopu.

Bilo da spadate u kategoriju skeptika ili najzagriženijih ljubitelja veganske prehrane, nećete pogriješiti ako obilježite Svjetski dan veganstva u restoranu Matrix na adresi Slavonska avenija 1B.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori