Uskrs bez jaja i šunke itekako je moguć

Uskrs bez jaja i šunke itekako je moguć

Za one koji ipak žele odabrati suosjećanje i zdravije obroke za svoju obitelj, Prijatelji životinja priredili su internetsko izdanje kuharice „Mljac”. U besplatnoj kuharici, dostupnoj na prijatelji-zivotinja.hr, može se pronaći više od 50 ukusnih recepata bez mesa, jaja i mlijeka.

Vege Uskrs

U Hrvatskoj će se za vrijeme uskrsnih blagdana prodati oko 30 milijuna komada jaja, a kupci najčešće neće niti razmisliti kako su ta jaja došla do njihova tanjura. Umjesto kokošjih jaja, u svojim jelima koristite zamjene na biljnoj osnovi. Danas ne treba biti posebno vješt u kuhinji da bi se napravilo veganske ukusne i zdravije ekvivalente recepata s jajima, poput npr. palačinki, smjese za pohanje, kremastih kolača poput kremšnita, pa čak i kajgane.

„Biti vegan i suosjećajan danas je potpuno lako, a u kuharici ‘Mljac’ možete pronaći brojne iskušane i jednostavne recepte za pripremu jela bez jaja, mesa i mlijeka. Neka Uskrs zaista bude slavlje pobjede nad smrću”, izjavljuje Vlatka Balaš iz udruge Prijatelja životinja. Ako ne želite razmišljati kako je kokošima živjeti u kavezu u kojemu ne mogu niti raširiti krila, saznajte kako napraviti pincu bez jaja na prijatelji-zivotinja.hr.

Učitati još
Zatvori