Ukusni recepti iz super vege street food restorana Plant Punk koje možete napraviti kod kuće
Ukusni recepti iz super vege street food restorana Plant Punk koje možete napraviti kod kuće

Ukusni recepti iz super vege street food restorana Plant Punk koje možete napraviti kod kuće

Nikad nije kasno da krenete sa zdravim navikama, a prvo na listi će nam uvijek biti mijenjanje prehrane. Održivost je budućnost, lokalne i organske namirnice temelj našeg zdravlja, a njihova pravilna priprema ključ da to sve skupa funkcionira. Kao i kod svega, važno nam je naše vrijeme, stoga i kod pripreme kao i kod pospremanja želimo maksimalnu efikasnost. Maja Bučić, food konzultantica i gastro poduzetnica koju dobro znamo iz popularnog zagrebačkog restorana Beštija, vlasnica je nedavno otvorenog virtualnog vege restorana Plant Punk. Kreativna, zdrava, organska i vege jela uvukla su se pod nepce Zagrepčanima i tako ovaj restoran pozicionirala na visoko mjesto zagrebačke gastro scene. Osim očito dobrog recepta za uspjeh, Maja ima i odlične recepte od kojih nam svima rastu zazubice. Podijelila ih je s nama, tako da ih bez problema možete pripremiti kod kuće uz nekoliko jednostavnih savjeta.

Plant Punk

Pri stvaranju bilo kakvog posla za početak je vrlo važno da u svoju ideju najviše vjerujete vi, zatim da ste sigurni da je upravo to ono što tržištu treba, nakon toga krećete u realizaciju s premisom da ono što nudite mora biti najbolje – na svim razinama. Maja je to sve ispunila i tako ponovno tržištu isporučila savršen proizvod. Najukusnije vege streetfood delicije vrlo brzo su postale omiljene kod svih generacija, a pogotovo kod mladih ljudi koji su stalno u pokretu, a žele pojesti nešto brzo, ukusno i zdravo. 

“Moja ideja kao i kod svakog projekta, ponuditi tržištu nešto novo. Konstantno osluškujem ljude, polazim od sebe, istražujem i upijam – u konačnici to dovede do ideje za koju odlučim ima li ju smisla realizirati ili ne. Tako je bilo i s Plant Punkom, i evo da pokucam od drvo, mislim da nismo pogriješili. Barem sudeći po reakcijama. Cilj je ponuditi ljudima bezmesne varijante, u ovom slučaju vegetarijanske i veganske, za koje se na tržištu pokazalo kako itekako ima interesa.”  – kaže Maja.

Ukusni recepti za prste polizati

Maja je inovativnim menijem pokucala na vrata buduće gastronomije i ona su joj se širom otvorila. Zatosada nastavlja u istom kreativnom smjeru stvarajući nove, neodoljive okuse. Nedavno je razvila i četiri nova recepta u kojima su joj glavni pomagači bili Philips vakuumski blender i Philips sokovnik. Uz pomoć Philips vakuumskog blendera razvila je neodoljive recepte za tacose sa salsa verde, blitvom i krumpirom na maslacu i sinh tố bơ – vijetnamski avokado shake. U videu pogledajte ukusne recepte koji i vi s lakoćom možete pripremiti kod kuće.

Philips vakuumski blender čuva svježinu vaših napitaka do 8 sati jer izvlači sav zrak iz namirnica. Time se zadržava čak 3x više vitamina C i 60% antioksidansa u smoothieju ili soku. Vakuumska tehnologija izvlači kisik iz vrča prije blendanja te osigurava savršeno blendane i ukusnije smoothieje bez uobičajene pjenice. Blendanje brzinom od 1400 W sa Problend 6 3D noževima za najzahtjevnije namirnice oslobađa milijune nutrijenata iz stanica voća i povrća, koje pomaže boljoj apsorpciji u organizmu. Bez problema možete ga iskoristiti kod kuće i pripremiti ova ukusna jela.

Maja je uz pomoć Philips sokovnika s hladnim prešanjem na svoj meni uvrstila i sok od rajčice i jagoda te sok od ananasa & naranče s malinom koji se pripremaju za tren. Philips sokovnici iscijede do 80% soka iz voća i povrća što vam osigurava dovoljno hranjivih tvari za stvaranje energije tijekom cijelog dana. Stane u svaku kuhinju jer je dizajniran da zauzima što manje prostora. Tih je i jednostavan za korištenje, a zahvaljujući inovativnom dizajnu bez cjediljke, čišćenje je izuzetno brzo i jednostavno. Tehnologija QuickClean omogućuje vam rastavljanje i ispiranje dijelova uređaja pod mlazom vode u samo 90 sekundi! Svi odvojivi dijelovi uređaja mogu se prati u perilici posuđa. 

Učitati još
Zatvori