Poznati chefovi ujedinjeni u kuhanju za potrebite u Ukrajini i na graničnim područjima

Poznati chefovi ujedinjeni u kuhanju za potrebite u Ukrajini i na graničnim područjima

Ukrajinski chefovi i neprofitna organizacija World Central Kitchen u Ukrajinskom gradu Odessa započeli su s kuhanjem za najpotrebitije, žrtve rata u Ukrajini. Hrvoje Petrić, restoranski konzultant i PR-ovac objavio je na svojim društvenim mrežama fotografije i informaciju kako je u par dana uspio povezati svjetski poznatog ukrajinskog chefova i humanitarca Jose Andresa i World Central Kitchen s još nekoliko ukrajinskih chefova, te da je kuhanje za potrebite u Ukrajini započelo.

Kuhanje za potrebite u Ukrajini

Pod zajedničkim hashtagom #ChefsForUkraine okupljaju se brojni kuhari i dobrovoljci, a područje djelovanja u Ukrajini i na graničnim područjima šire na sve više lokacija i susjednih država.

Kuhanje, organizacija osoblja i nabava namirnica na ratnom području iznimno je teška, no sve više chefova i dobrovoljaca organizira velike akcije kako bi omogućili topli obrok potrebitima. Chef Aleksaner Yourz okupio je ekipu i u njegovom bistrou Yourz Space Bistro u Odessi trenutno kuhaju preko 1000 obroka dnevno za stanovništvo i sve one koji brane grad. Kuhinje i šatori dižu se na sve više lokacija, posebice oko granica gdje će hranu dijeliti 24 sata dnevno, zbog velikog broja obitelji koje prelaze granicu u svako doba dana i noći. U planu je otvaranje sličnih kuhinja u Kijevu i Kharkovu.

World Central Kitchen

World Central Kitchen neprofitna je organizacija osnovana 2010. nakon potresa na Haitiju. Od tada neprestano kuhaju za potrebite diljem svijeta, prvi su na terenu i pružaju tople obroke kao odgovor na klimatske, ekonomske i društvene krize. Osim što rješavaju problem gladi u najkriznijim trenucima, topli obroci mnogima pružaju osjećaj zajedništva te utjehe. Trenutno kuhaju na ratnom području, u Ukrajini, na graničnim područjima između Ukrajine i Poljske te uskoro u Rumunjskoj.

Učitati još
Zatvori