U sklopu restorana Uje oil bar u Splitu otvorena je malena ribarnica
U sklopu restorana Uje oil bar u Splitu otvorena je malena ribarnica

U sklopu restorana Uje oil bar u Splitu
otvorena je malena ribarnica

Uje oil bar je jedna od posebnijih adresa na našoj obali. Iako je na splitskoj gastro sceni prisutan već gotovo dvadeset godina, ovaj restoran kontinuirano evoluira i širi se. Prije nekoliko dana otvorili su malu ribarnicu u kojoj gosti mogu izabrati ribu, školjke i sve ostale plodove mora te odlučiti na koji način žele da im se pripreme u za to posebno opremljenoj kuhinji.

Ovo je naravno privuklo brojne posjetitelje ionako popularne gastro adrese, a kako ne bi predugo čekali na red ispred restorana, otvorena su im vrata ove male ribarnice i posebno za nju mladi je učenik Hrvoja Zirojevića kreirao maleni meni.

Uje oil bar
Uje oil bar
Uje oil bar

Jakov Botteri prošlo je ljeto proveo na stažu kod jednog od najpoznatijih dalmatinskih chefova i zaljubio se u dalmatinsku kuhinju – kako to već biva sa Zirojevićevim učenicima. Za ribarnicu Uje oil bara složio je morske pikulece koristeći riječ kreiranu povodom otvaranja restorana Pikulece u kojem je svojedobno kuhao Dino Galvagno pokušavajući inaugurirati fine dining tapase u dalmatinskoj verziji. Od tada je ostao naziv pikulece koji je mladome kuharu izvrsno došao kao zajednički nazivnik malih zalogaja kakvi se mogu dobiti u ovom simpatičnom prostoru.

Uje oil bar
Uje oil bar
Hrvoje Zirojević i Jakov Botteri

Više od restorana

Zirojevićev utjecaj na ovaj kratki meni snažan je kao i njegova podrška brojnim mladim kuharima u Dalmaciji koji žele učiti o namirnicama kojima su okruženi. Svoju podršku iskazao je i dolaskom na otvorenje ovog malog prostora koji je dodatno oplemenio ionako bogatu ponudu Uje oil bara.

Ovaj restoran prostire se u čak sedam poslovnih prostora funkcionalno povezanih u jednu cjelinu s brojnim opcijama ponude. Prije svega riječ je o restoranu, ali u Uje oil baru se održavaju i brojne degustacije maslinovog ulja, chefs tableovi, a u sklopu objekta nalazi se i Uje trgovina maslinovim uljima i delikatesama.

Uje oil bar

Što je na meniju?

Kornet punjen foie grasom i tuna tartarom te kornet punjen tartarom od bijele ribe hit su maloga menija na kojem su još profiterole s paštetom od bijele ribe, kamenica s perlama od limuna, oyster shot (kamenica utopljena u koktelu Bloody Mary), gazpacho i različite marinade.

Meni će se kontinuirano obogaćivati, a skromni nam je Jakov samo uz smijeh dobacio, koliko stigne, jer svaku večer kuha u jednoj od kuhinja ovog specifičnog restorana i zaslužan je za njegov dnevni meni na kojem je isključivo ponuda iz svježeg ulova.

Uje Oil Bar možete pronaći u Dominisovoj 3, u Splitu.

Uje oil bar
Uje oil bar

Foto: PR

Učitati još
Zatvori