Jeste li znali da se na Kaptolu otvorio novi japanski restoran?

Jeste li znali da se na Kaptolu otvorio
novi japanski restoran?

Isprobavati delicije drugih, internacionalnih kuhinja, jedna je od najzabavnijih stvari u životu gastro entuzijasta, a drago nam je vidjeti da se Zagreb itekako probudio po tom pitanju. Na Kaptolu, točnije u Novoj vesi 4, ovog je studenog otvoren novi japanski restoran, no njegov vam je chef itekako poznat. Motohiko Mochizuki je bivši chef poznatog Takenoka, a sada je odlučio da je pravi trenutak da krene u svoj projekt i ponudi najfinija japanska jela s vlastitim potpisom unutar novog prostora. Tako se dogodila suradnja s Igorom i Tamarom Čimbur, koji su poželjeli ponuditi nešto novo u sklopu kultnog zagrebačkog tradicionalnog restorana.

Motohiko Mochizuki

Restoran Hanami

Restoran se zove Hanami i nalazi se na mjestu bivšeg koncepta B35 te Baltazarovog ribljeg restorana čime je idealno pozicioniran da u partnerstvu s Baltazarom ima pristup svježoj jadranskoj ribi koja je glavni sastojak brojnih specijaliteta. Kuhinja koju možete probati u Hanamiju zapravo je fusion japanske i peruanske. Poznatija i kao Nikkei, to je kuhinja japanskih emigranata koji su u Južnoj Americi svoja poznata jela počeli pripremati inspirirani novim i drugačijim sastojcima te metodama. Jedan od eminentnih chefova koji su popularizirali Nikkei je Nobu Matsuhisa čiji su Nobu restorani slavljeni diljem svijeta.

Jednako kako su se Japanci prilagođavali novoj kulturi i iz nje izvlačili ono najbolje, tako i chef Moto iz hrvatske kuhinje uzima autohtone namirnice te kreira nešto svoje i posebno. Moto nas je ugostio te pripremio svoja tri favorita s posebno osmišljenog menija, a to su bili sashimi od više vrsta svježe ribe, gyoza okruglice punjene mljevenom svinjetinom te ramen koji tako savršeno grije u zimskim danima. Trenutno Hanami radi samo u večernjem terminu, no uskoro otvaraju i za ručak, a na istoj će se lokaciji otvoriti i sushi bar koji će raditi preko dana i funkcionirati kao take out restoran.

Osim navedenih specijaliteta koje smo mi probali, u Hanamiju možete naći i ceviche, mini wagyu burgere, klasični nigiri i maki sushi te druga zanimljiva jela. Dok ne krene s ručkom, Hanami je otvoren od ponedjeljka do subote, od 18 do 24 sata, a sve druge informacije i najnovije vijesti pronađite na njihovom Facebook i Instagram profilu.

*Hanami u Novoj vesi je zatvoren do daljnjeg.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori