Već 45 godina vole ono što rade!
U Osijeku, u centru grada postoji lokal koji je tijekom neprekidnog rada u 45 godina stekao kultni status gradskog, umjetničkog, eklektičnog i uvijek beskompromisnog mjesta za sve preostale građane koji se nisu prepustili letargiji u izazovnim vremenima koje je ovaj grad proživio u posljednjih 20ak godina.
Nakon što je poznati osječki nogometaš Mile Dumančić otvorio ovaj lokal davne 1976. i uvezao prvi espresso aparat na ove prostore, pa sve do danas kada Tricu vodi njegova kćerka Dea Lazar sa poslovnim partnerom Miroslavom Kljajićem, inovacije i trend-setterski status ne jenjavaju.
“Slučajno poznanstvo u lokalu nakon niza razočaranja u meni je ponovno probudilo tu vječnu iskru za beskompromisnom kvalitetom i vjeru da je konačno stiglo vrijeme da se sve kockice poslože“, govori Dea dok se Miroslav potvrdno osmjehuje.
Dea je zavrsila milanski IED (institut za dizajn) pa je većinom usmjerena ka interijerima i stylingu prostora dok je Miroslav kao iskusni miksolog, sa preko 20 godina iskustva zadužen za organizaciju bara i vrhunske koktele spravljene po željama gostiju.
“Imam dvije ljubavi, naočale i barove, i prisutna sam u oba posla zahvaljujući Ghetaldusu koji je prepoznao moje kvalitete te Miroslavu s kojim vrhunski surađujem jer je svatko zadužen za ono u čemu je potpuno na svom terenu.”
Miroslav Kljajić poznato je ime u svijetu miksologije. Njegova knjiga Osnove barske miksologije, pravo je vrelo znanja o povijesti alkoholnih pića te miksologiji kao umjetnosti spravljanja koktela. Svoja je znanja brusio u svjetskim centrima miksologije poput Amsterdama, Berlina, New Yorka te na najpoznatijim svjetskim kruzer brodovima.
“Povratkom u Osijek imao sam želju približiti gostima što je miksologija i na koji način im možemo ponuditi da probaju nešto potpuno drugačije od konfekcijskih pića kakva su većinom u ponudi na našim prostorima. Uz koktele pravljene prema osobnoj preferenciji gosta imamo i posebne tasting classove poput whiskey ili gin classa, te uparivanja whiskeya i cigara, a ograničenih na max. 6 osoba u trajanju od oko 120 minuta, za što je izrazito velik interes s obzirom na porast popularnosti ovih alkoholnih pića.”
U ponudi imaju posebno selektirane whiskeye iz regija Highland, Islay, Lowland, limitirane serije Hendrick’s ginova poput Lunara, domaće craft ginove, craft piva i inovativna pića za zimske dane poput kuhanog piva, kuhanog gina i vrućih limunada. Koktel lista se stalno mijenja i nadopunjuje ovisno o godišnjem dobu, trenutnim inspiracijama, novim sastojcima i feedbacku gostiju.
Veliki medijski efekt Miroslav je ostvario kada je za klijenta napravio koktel s kulenom koji ne prestaje fascinirati poznavatelje kompleksnosti izvedbe ovakvog koktela, ali i sve znatiželjnike željne eksperimentiranja.
“Prije svega, želimo da se gost osjeća zbilja ugodno i da zna da kod nas moze dobiti upravo ono što želi, po mjeri svoga nepca!“, gotovo u glas govore Miroslav i Dea dok u pozadini sviraju taktovi new retro soula, jer ovdje ništa nije prepušteno slučajnosti, duša je u svemu prisutna.
Caffè Trica nalazi se na adresi Lučki prilaz 2, 31 000 Osijek, a više informacija možete dobiti putem službenog Instagram profila Trica Osijek.
Foto: irina&matej