Želimo uživati u interijeru i koktelima kultnog osječkog bara Trica

Želimo uživati u interijeru i koktelima
kultnog osječkog bara Trica

Foto: Irina&Matej

Već 45 godina vole ono što rade!

U Osijeku, u centru grada postoji lokal koji je tijekom neprekidnog rada u 45 godina stekao kultni status gradskog, umjetničkog, eklektičnog i uvijek beskompromisnog mjesta za sve preostale građane koji se nisu prepustili letargiji u izazovnim vremenima koje je ovaj grad proživio u posljednjih 20ak godina.

Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej

Nakon što je poznati osječki nogometaš Mile Dumančić otvorio ovaj lokal davne 1976. i uvezao prvi espresso aparat na ove prostore, pa sve do danas kada Tricu vodi njegova kćerka Dea Lazar sa poslovnim partnerom Miroslavom Kljajićem, inovacije i trend-setterski status ne jenjavaju.

Slučajno poznanstvo u lokalu nakon niza razočaranja u meni je ponovno probudilo tu vječnu iskru za beskompromisnom kvalitetom i vjeru da je konačno stiglo vrijeme da se sve kockice poslože“, govori Dea dok se Miroslav potvrdno osmjehuje.

Foto: Irina&Matej

Dea je zavrsila milanski IED (institut za dizajn) pa je većinom usmjerena ka interijerima i stylingu prostora dok je Miroslav kao iskusni miksolog, sa preko 20 godina iskustva zadužen za organizaciju bara i vrhunske koktele spravljene po željama gostiju.

Imam dvije ljubavi, naočale i barove, i prisutna sam u oba posla zahvaljujući Ghetaldusu koji je prepoznao moje kvalitete te Miroslavu s kojim vrhunski surađujem jer je svatko zadužen za ono u čemu je potpuno na svom terenu.”

Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej

Miroslav Kljajić poznato je ime u svijetu miksologije. Njegova knjiga Osnove barske miksologije, pravo je vrelo znanja o povijesti alkoholnih pića te miksologiji kao umjetnosti spravljanja koktela. Svoja je znanja brusio u svjetskim centrima miksologije poput Amsterdama, Berlina, New Yorka te na najpoznatijim svjetskim kruzer brodovima.

“Povratkom u Osijek imao sam želju približiti gostima što je miksologija i na koji način im možemo ponuditi da probaju nešto potpuno drugačije od konfekcijskih pića kakva su većinom u ponudi na našim prostorima. Uz koktele pravljene prema osobnoj preferenciji gosta imamo i posebne tasting classove poput whiskey ili gin classa, te uparivanja whiskeya i cigara, a ograničenih na max. 6 osoba u trajanju od oko 120 minuta, za što je izrazito velik interes s obzirom na porast popularnosti ovih alkoholnih pića.”

Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej

U ponudi imaju posebno selektirane whiskeye iz regija Highland, Islay, Lowland, limitirane serije Hendrick’s ginova poput Lunara, domaće craft ginove, craft piva i inovativna pića za zimske dane poput kuhanog piva, kuhanog gina i vrućih limunada. Koktel lista se stalno mijenja i nadopunjuje ovisno o godišnjem dobu, trenutnim inspiracijama, novim sastojcima i feedbacku gostiju.

Foto: Irina&Matej
Foto: Irina&Matej

Veliki medijski efekt Miroslav je ostvario kada je za klijenta napravio koktel s kulenom koji ne prestaje fascinirati poznavatelje kompleksnosti izvedbe ovakvog koktela, ali i sve znatiželjnike željne eksperimentiranja.

Prije svega, želimo da se gost osjeća zbilja ugodno i da zna da kod nas moze dobiti upravo ono što želi, po mjeri svoga nepca!“, gotovo u glas govore Miroslav i Dea dok u pozadini sviraju taktovi new retro soula, jer ovdje ništa nije prepušteno slučajnosti, duša je u svemu prisutna.

Foto: Irina&Matej

Caffè Trica nalazi se na adresi Lučki prilaz 2, 31 000 Osijek, a više informacija možete dobiti putem službenog Instagram profila Trica Osijek.

Foto: irina&matej

Učitati još
Zatvori