Tri osvježavajuće salate s tjesteninom idealne za vruće dane

Tri osvježavajuće salate s tjesteninom
idealne za vruće dane

Ljetne vrućine nikako nisu vrijeme za komplicirana jela koja se satima pripremaju. Vjerujemo da biste i vi radije uživali na plaži ili u hladu u opuštajućoj atmosferi, a ne provodili vrijeme u kuhinji. osim toga, tko bi jeo kalorična, masna i teška jela na visokim temperaturama. Stoga je najbolje odlučiti se za brza i praktična rješenja poput ljetnih laganih jela koja su uvijek pun pogodak. Ona će utažiti glad, opskrbit će nas dovoljnom količinom zdravih namirnica, osnažit će nas i, što je najvažnije, uštedjet će nam gomilu vremena. Uz kreativno kombiniranje povrća umaka i neodoljive tjestenine pripremite slasne ljetne salate i uživajte u osvježavajućim i brzim obrocima.

Donosimo tri ideje za tri ukusna ljetna obroka.

Osvježavajuća salata sa šunkom

  • Tjestenina (npr. pipe rigate)
  • 100 g šunke
  • 100 g omiljenog tvrdog sira
  • Mileram
  • Tekući jogurt
  • 1 rajčica
  • 1 paprika
  • Crne masline
  • Kukuruz
  • Mladi luk
  • Sol
  • Papar
  • Peršun
  • Bosiljak

Kuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ako su vam rekli da vodu pouljite, to je mit. Ulje će samo odbijati umak pa je bolje da miješajući spriječite tjesteninu da se ne zalijepi za lonac. U posudi promiješajte sve ostale sastojke, šunku narežite na trakice, a sir naribajte. Sve zajedno izmiješajte, ohladite i dodajte procijeđenoj i ohlađenoj tjestenini.

Caprese salata s tjesteninom

  • Tjestenina (po želji)
  • Mozzarella
  • Češnjak
  • Ljuta papričica
  • Rajčica
  • Bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar

Narežite na kockice rajčicu i mozzarellu, pritisnite češnjak, sitno narežite ljutu papričicu, malo soli i papra. Ostavite u hladnjaku oko sat vremena. I kada se ohladi i skuhana tjestenina promiješajte smjesu i uživajte.

Ljetna salata s jajima

  • Tjestenine
  • 2 tvrdo kuhana jaja
  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 velika žlica vinskog octa
  • 1 mala žlica senfa
  • 1 mala žlica meda
  • sol
  • papar
  • malo sjeckanog lista od celera

Skuhati tjesteninu u slanoj vodi. Povrće sitno iscjeckajte, skuhajte jaja (na tvrdo), napravite dressing od grčkog jogurta, octa, senfa, meda i začina, prelijte preko tjestenine i povrća, dobro ohladite i uživajte u okusima ljeta.

Foto: Instagram, Unsplash

Preporuka

Zatvori