U Vlaškoj se uskoro otvara Très Chic Cafè – novo mjesto koje nas je već sad osvojilo cool interijerom

U Vlaškoj se uskoro otvara Très Chic Cafè – novo mjesto koje nas je već sad osvojilo cool interijerom

Ovih smo dana, prolazeći Vlaškom ulicom, primijetili jedan novi lokal koji nam je zahvaljujući zelenim prozorima i vratima odmah privukao pažnju. Natpis Très Chic Cafè odmah nam je dao naslutiti da se radi o novom kafiću, a već smo pri samom pogledu na spomenuti eksterijer shvatili da bi u pitanju moglo biti novo cool mjesto u gradu.

Ubrzo smo doznali da iza njega stoji Matija Sindičić, vlasnik popularnog Rock Star Caffea u Preradovićevoj, pa smo ga kontaktirali i posjetili u njegovom novom lokalu koji bi uskoro mogao primiti svoje prve goste.

Novo cool mjesto za druženje u Zagrebu

I dok je Rock Star zamišljen kao mjesto za večernji izlazak, Matija je Très Chic Cafè, koji se nalazi na adresi Vlaška 101, nedaleko Petrove crkve, zamislio kao dnevnu varijantu – kafić u koji ćete moći svratiti na šalicu fine talijanske Portioli kave i smoothieje, a kasnije, kad se nakon posla poželite opustiti, u ponudi će biti kokteli.

Kada uđete unutra, dobit ćete osjećaj kao da ste ušli u neku zemlju čudesa. Odmah će vas zapanjiti prostor i količina detalja koji se u njemu nalaze. Okviri za slike, zanimljive lampe, zidni satovi, svijećnjaci, lepeze, biljke, neonski natpisi… Teško je uopće pohvatati što se sve nalazi u ovom prostoru koji Matija, kako kaže, u glavi ima već 3 godine.

Prostor i energija koji osvajaju na prvu

“Ja na prostor ne gledam tako da on samo bude lijep. Želim da je i funkcionalan. No, za sve što radiš treba vremena tako da nisam još sasvim gotov s uređenjem”, ispričao nam je Matija.

Pitamo ga odakle je crpio inspiraciju, no nije nam mogao dati samo jedan odgovor. “Ja sam s otoka Silbe i prvenstveno sam htio dašak te energije prenijeti ovdje, u ovaj prostor. A inspiraciju za interijer sam dobio s raznih strana. Iz nekih filmova, serija, mjesta na kojima sam bio… Recimo, Melin i Berka su me inspirirali da za stol stavim različite stolce. Na tim se mjestima osjećam jako ugodno i želim da se i moji gosti jednog dana ovdje osjećaju ugodno”, dodaje.

Za Très Chic Cafè ima razne planove. Volio bi, kaže, napraviti i malu terasu ispred kafića, dok sa stražnje strane postoji veliko dvorište s napuštenim staklenikom koje bi također volio urediti kroz dvije-tri godine. No, kako kaže, ide korak po korak. Zasad je plan ovaj prostor srediti do kraja i dočekati prve goste.

Mi mu želimo puno uspjeha i uopće ne sumnjamo da će Très Chic Cafè vrlo brzo postati novo cool mjesto u gradu za ugodno druženje u dobroj atmosferi.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori