Treći Chefs’ Stage u Šibeniku okuplja najveća imena iz svjetske gastronomije

Treći Chefs’ Stage u Šibeniku okuplja najveća imena iz svjetske gastronomije

Zaljubljenici i profesionalci iz gastronomije i ugostiteljstva u Šibeniku će imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo. Treći po redu Cehfs’ Stage ponovno će okupiti najveća imena svjetske gastronomije, a ulaznice su puštene u prodaju na web stranici Chefs’ Stagea. Ovogodišnje izdanje međunarodnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva, Chefs’ Stage, održat će se u Šibeniku 16. i 17. ožujka 2020.

Posjetitelje očekuju dva dana kongresa u Konvencijskom centru hotela Ivan Amadria Park. Tu su i četiri izvrsna masterclassa, po dva dnevno, od kojih jedan na tvrđavi Barone, a drugi na tvrđavi Sv. Nikole. Posjetitelji imaju izbor od čak šest gala večera, tri po danu, od kojih se jedna održava u restoranu Pelegrini, druga u šibenskoj Gradskoj vijećnici, a treća u atriju Muzeja grada Šibenika.

Ulaznica General Admission obuhvaća program u Konvencijskom centru hotela Ivan za oba dana, svečano otvorenje kongresa, Grand Tasting Lunch, pristup market placu malih proizvođača i partnera kao i pristup svim radionicama, workshopovima i aktivnostima u Amadria Parku. Ulaznice za masterclassove i gala večere dodatno se kupuju na web stranici Chefs’ Stagea.

Okupljanje najvećih imena iz gastronomije

Šibenske će vedute na dva dana postati gastronomska pozornica za velika svjetska imena i brojne hrvatske i regionalne profesionalce u ugostiteljstvu i turizmu. Prenosit će se vrsna znanja i raspravljati o važnim temama iz gastronomije i ugostiteljstva, osnaživat će se veze između malih proizvođača, dobavljača i restorana, sklapati poslovne suradnje i prijateljstva. Tema kongresa – Tradicija.

Ovogodišnji Chefs’ Stage ugostit će brojne svjetski poznate chefove između kojih su Mađar Ádám Mészáros, francuska chefica Adeline Grattard, rumunjski chef, food blogger i pisac Adrian Hadean, Soenil Bahadoer iz Nizozemske, Amerikanac Brad Kilgore, talijanski chef Angelo Sabatelli, Francuz kolumbijskih korijena Santiago Torrijos, indijski slastičar Vinesh Johny te japanska cheficas napuljskom adresom Sakai Fumiko. Pratite Chefs’ Stage na Facebooku i Instagramui među prvima saznajte koja još velika svjetska imena dolaze na treće izdanje kongresa.

Budi dobar kao Budi Foodie

Važan dio Chefs’ Stagea je i zaklada Budi Foodie koja osigurava financijska sredstva za mlade talente u gastronomiji i ugostiteljstvu. Uz strateške partnere, zaklada Budi Foodie je u prvoj godini za troje stipendista osigurala školovanje na prestižnim internacionalnim akademijama: Le Cordon Bleu Istanbul, Intrecci Akademija te Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie Ducasse & Thuries.

Ovogodišnji Budi Foodie natječaj za mlade zaljubljenike u gastronomiju i ugostiteljstvo u dobi od 16 do 26 godina otvoren je do 5. veljače. Finale natječaja i proglašenje pobjednika za 2020. godinu održat će se unutar programa Chefs’ Stagea. Osnivač zaklade, Rudolf Štefan, poziva hrvatske gospodarstvenike da se uključe u promicanje izvrsnosti među mladima te donacijama priključe financiranju zaklade.

„Rad zaklade Budi Foodie moguće je podržati i dolaskom na dvije gala večere koje ćemo u sklopu Chefs’ Stagea održati u restoranu Pelegrini. Prihod od prodaje tih ulaznica ići za zakladu Budi Foodie. Sve večere će biti spektakularne, a ove dvije će nekome značiti novu, bolju budućnost“, rekao je chef Rudolf Štefan.

Regionalna gastronomija vrijedna svjetske pažnje

Kada je pokretao ovaj kongres, chef Rudolf Štefan je imao san da Chefs’ Stage postane relevantna gastronomska pozornica kojoj je glavna tema regionalna gastronomija, a glavni cilj pokazati da je itekako vrijedna svjetske pažnje. Drugi cilj mu je bio osnovati zakladu Budi Foodie koja će brinuti o edukaciji mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu te njihovom daljnjem školovanju. Treći cilj bio je okupljati sve sudionike regionalne ugostiteljske scene: chefove, restoratere, hotelijere, profesionalce u industriji, proizvođače, dobavljače, goste i novinare.

Chefs’ Stage je u kratkom se roku uspio pozicionirati kao vodeći gastronomski kongres u Hrvatskoj i regiji i promiče izvrsnost među mladim generacijama ovih profesija. Svoje ulaznice za treći Chefs’ Stage i vrhunska dodatna gastronomska iskustva masterclassova i gala večera nabavite na web stranici Chefs’ Stagea.

Update: Zbog koronavirusa Chef’s Stage 2020. odgađa se za jesen.

Učitati još
Zatvori