Tople čokolade s dodatkom alkohola dodatno će ugrijati hladne dane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Em von Euw (@thisrawsomeveganlife) on

Još jedan razlog zašto volimo ovo doba godine su topli i ukusni napitci koji svaki trenutak pretvaraju u čaroliju. Kada je u ruci šalica toplog i mirisnog pića svijet izgleda savršeno. Nedjeljno popodne u društvu dragih ljudi ili samo dobre knjige i nekoliko gutljaja tople čokolade pretvara se u maštu koja je stvarna i opipljiva.

Čokoladu obožavamo u svim njezinim izdanjima, ali njezina topla i kremasta ruha obogaćena raznim dodacima i okusima pravo su savršenstvo. Zašto onda ne biste stvorili još bolju atmosferu u vašem domu i pretvorili interijer u pravo hedonističko carstvo, a šalica ukusne i mirisne tople čokolade dodatno će začiniti i obogatiti nedjeljni opuštajući ugođaj.

U nastavku vam donosimo 4 varijante predivnih toplih čokolada za nezaboravan gastro doživljaj u vlastitoj režiji. Poigrajte se dodacima i začinima, a dodatno se ugrijte uz nekoliko decilitara omiljenih alkoholnih pića koji će toplu čokoladu iz vašeg lončića učiniti najboljom.

Stoga, uživajte u bijeloj, mliječnoj i tamnoj čokoladi obogaćenoj alkoholom na način koji će izazvati samo najljepše emocije. Pohvalite se i prijateljima što sve kriju vaše magične šalice i lijepo se provedite uz osmijeh.

Bijela čokolada s neodoljivom aromom Bailey’sa

  • 2 šalice punomasnog mlijeka
  • 1/2 šalice bijele naribane čokolade
  • sjemenke vanilije po ukusu
  • 1 čaša Bailey’s Original Irish Cream
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • kapljica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica sirupa od agave

Sipajte mlijeko u tavu i zagrijte malo iznad srednje temperature. Dodajte bijelu čokoladu i poklopite. Potom smanjite temperaturu na srednjue nisku.  Zatim dodajte naribani štapić vanilije. Lagano miješajte smjesu dok ne postane gusta i ujednačena. Električnom mješalicom pretvorite slatko vrhnje u gustu kremu i dodajte je čokoladnoj smjesi. Dodajte sirup od agave i vaniliju i nastavite miješati. Uklonite s vrućine dodajte Bailey’s. Ulijte bijelu vruću čokoladu s alkoholom u pojedinačne čaše. Pospite s nezaslađenim kakao prahom, dodajte naribanu bijelu čokoladu i prstohvat morske soli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heather Poppie Coates (@heatherpoppie) on

Mliječna čokolada obogaćena whiskeyjem

  • 1/4 šalice kakao praha
  • 1/4 šalice ribane mliječne čokolade
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/4 žličice chilija u prahu
  • 2 šalice punomasnog mlijeka
  • tri velike žlice whiskeya
  • karamele i marshmallows
  • šlag

Dodajte kakao, naribanu čokoladu, šećer, čili u prahu i mlijeko u malu posudu za umake. Zagrijte smjesu malo iznad srednje visoke temperature, neprestano dodavajte kakao i otopite čokoladu.  Stavite vruću čokoladu na paru. Ne kuhajte, a zatim uklonite sa štednjaka. Dodajte whiskey i podijelite vruću čokoladu u dvije šalice. Dodajte karamele, šlag i marshmallowse.

Bijela čokolada s mirisom ruma

  • 1 bijela čokolada
  • tri žličice cimeta cimeta
  • 4 čaše mlijeka
  • 120 ml likera od čokolade
  • 120 ml bijelog ruma
  • preljev od karamele
  • šlag

Ugrijte čašu mlijeka pa u toj količini u posudici otopite bijelu čokoladu koju ste prehodno izlomili na manje komadiće. Sve zajedno miješajte oko 3 minute dok smjesa ne postane gusta i jednolična. Smjesi dodajte preostale tri čaše mlijeka i cimet. Promiješajte sve zajedno dok se ne sjedini. U šalice sipajte rum i liker od čokolade, a zatim dodajte i pripremljenu vruću čokoladu te promiješajte. Na vrh stavite šlag i preljev od karamele.

Tamna čokolada s crnim vinom

  • 1 tamne čokolada sitno sjeckana
  • 1⁄3 čaše crnog vina
  • 1 šalica punomasnog mlijeka
  • 1 prstohvat soli
  • malo šećera
  • korica naranče

Pomiješajte mlijeko i čokoladu i lagano zagrijavajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Miješajte dok se oba sastojka dobro ne sjedine i ne stvore gustu i kremastu smjesu. Potom dodajte šalicu vina, malo šećara i soli pa nastavite miješati. Sipajte ovaj mirisni napitak u šalice i ukrasite šlagom. Na vrh naribajte koricu od naranče i uživajte u bogatstvu okusa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bea Lubas (@bealubas) on

 

 

 

 

 

 

0