Tjestenina u koju ćete se zaljubiti pri prvom zalogaju

Tjestenina u koju ćete se
zaljubiti pri prvom zalogaju

Koliko puta smo se pitali što pojesti za ručak ili večeru, a da je brzo, fino i prije svega zdravo. Što pripremiti kada vam netko dođe nenajavljeno u goste, a bilo bi pristojno nešto ponuditi. Nešto što je poput jela koje univerzalno spaja ljude oko stola i većina u njemu uživa. Imamo odgovor – tjestenina. Jučer, točnije 25. listopada, svi zaljubljenici u tjesteninu, proslavili su Svjetski dan tog omiljenog jela.

Tjestenina je rasprostranjena i vrlo zastupljena namirnica u svakodnevnoj prehrani, ali kako s tjesteninom postići zdrav i uravnotežen obrok s idealnim omjerom proteina, vlakana i ugljikohidrata? Tajna se krije u pravom odabiru, a vrijedne ruke iz tvornice ukusnih proizvoda – Matičnjaka, znaju kako tjestenini dodati prave sastojke kako bi bila apsolutna kraljica svakog okupljanja.

Tjestenine iz Matičnjaka u kojima ćete uživati

Tjestenine iz Matičnjaka imaju visok udio sjemenki – čak 20%, izrađene su bez jaja, aditiva i umjetnih aroma, a pripremajući takvu tjesteninu dobivate potpuno zdrav obrok. Ono što je posebno interesantno je činjenica da se ova tjestenina kuha svega 3 minute, a s time je i brzina kuhanja svedena na minimum, što znači da je i potencijalni ručak jako brzo na stolu. Tjestenina s brašnom sezama, tjestenina s chia sjemenkama, tjestenina s konopljom, tjestenina sa sjemenkama buče samo se neke od delicija u kojima možete uživati i stvarati nove recepte.

Tjestenina od chia sjemenki je zvijezda među tjesteninama jer sadrži 18,20g proteina u jednom obroku i 8,1 g vlakana po obroku. Proteini kontroliraju naš apetit, povećavaju osjećaj sitosti, a mišićima pomažu u rastu i oporavku. Količina vlakana iz ove tjestenine kontrolirat će razinu šećera u krvi pa će razina energije biti kontinuirana, a probava će raditi tika-taka. Uz dodatak povrća imati ćete brz, zdrav i zaokružen obrok za punjenje energijom.

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim prodajnim mjestima Kauflanda i Veronika delikatesa, a kompletan asortiman Matičnjaka možete pronaći u Fitzona centru u Zagrebu, gdje se ujedno nalazi i savjetovalište fitoterapeuta Ive Bačlije. Za one sklonije online kupnji, potražite na webshopu Matičnjaka klikom ovdje, gdje možete pronaći detaljnije informacije o tjesteninama i provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.

Foto: Hrvoje Stojanov (Opet gladni) i Irena Gavran (Pregacha)

Učitati još
Zatvori