Journal.hr
tjestenina orasi

Brzi ručak koji obožavamo: Tjestenina s pestom od ricotte i oraha naš je novi favorit

Obožavamo tjesteninu gotovo jednako koliko volimo i brze recepte, pogotovo one koji su gotovi u tren oka, a izgledaju kao da ste proveli sate u kuhinji. Novi favorit u svijetu brzih ručkova i večera nama je tjestenina s ricottom i orasima. Ovo jelo je kremasto, mirisno, savršen za sve ljubitelje tjestenine, a gotovo u svega 15 minuta. Idealno je rješenje kad želite nešto ukusno, domaće i bez previše kompliciranja.

Ako vam se svidi ova tjestenina, ovdje potražite još nekoliko ideja za brze obroke!

Tjestenina s ricottom i orasima

Recept za ovu tjesteninu pronašli smo na talijanskom foog blogu Molto Food, gdje možete pronaći još mnogo jednostavnih, a preukusnih recepata.

Sastojci

  •  80–100 g tjestenine
  • 100 g ricotte
  • 6-8 oraha
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Crni papar
  • Muškatni oraščić

Priprema

  • U mikser stavite ricottu, orahe (ostavite 2 za dekoraciju), maslinovo ulje, papar i muškatni oraščić.
  • Skuhajte tjesteninu (al dente) u slanoj vodi, dodajte malo vode od kuhanja u pesto da ga razrijedite, a zatim tjesteninu prebacite izravno u posudu s pestom (ako pripremate samo jednu porciju, možete to učiniti u samom mikseru; u suprotnom prebacite u veću zdjelu).
  • Poslužite s dodatnim sjeckanim orasima, paprom i s malo maslinovog ulja.

Foto: Instagram