Ovaj kafić u Milanu poslužuje samo tiramisu – i to u raznim oblicima i okusima
Ovaj kafić u Milanu poslužuje samo tiramisu – i to u raznim oblicima i okusima

Ovaj kafić u Milanu poslužuje samo tiramisu – i to u raznim oblicima i okusima

Tiramisu, talijanski klasik s okusom kave i ukusnom kremom od mascarponea, obožavan je i izvan granica Italije. Riječ je o savršenom, prozračnom i vrlo ukusnom desertu koji, zahvaljujući jednostavnoj pripremi, svatko može sam pripremiti kod kuće. Osim klasičnog, tiramisu dolazi u različitim verzijama i izdanjima, poput onog u čaši ili u obliku torte.

Ako ste obožavatelj tiramisua, onda će vas razveseliti informacija da u Milanu postoji mjesto gdje se poslužuje isključivo tiramisu, i to u raznim oblicima, formama i okusima.

Mascherpa tiramisu + coffee

Iza tirkizno plavih vrata u centru Milana krije se Mascherpa tiramisu + coffee, mali pastry shop u kojemu je upravo tiramisu glavna zvijezda. Mascherpa na milanskom dijalektu znači mascarpone, a specijalnost ove slastičarnice je upravo mascarpone krema od koje izrađuju tiramisu različitih okusa.

Povratak tradiciji je ono što je vlasnica Giovanna Anoia željela postići. Tradicionalna obiteljska receptura čini osnovu za niz modernih interpretacija koje čine ovaj kafić mjestom koje svaki obožavatelj tiramisua mora posjetiti. Kako bi zadovoljio ukuse svih, Mascherpa svoj tiramisu nudi u primamljivim varijantama.

Talijanski klasik u različitim verzijama

Tiramisu se radi samo od svježih sastojaka, ovisno o tome što je trenutno u sezoni. Umjesto klasične verzije, u Mascherpi možete kušati tiramisu od pistacija, s cimetom, kakaom, raznim egzotičnim voćem ili pak u veganskog verziji poput one s okusom matcha čaja.

Tiramisu dolazi u tri veličine (small, medium, large), a serviran je u staklenkama pa ga možete pojesti na licu mjesta ili uzeti za van. Postoje i verzije servirane poput eklera, a isprobajte i praline punjene tiramisuom te čokoladice koje dolaze u najoriginalnijim oblicima.

Osim tiramisua, brojni Talijani u Mascherpu navraćaju i zbog odlične kave, pržene u Italiji, ali i domaćeg sladoleda s mascarponeom.

Ukoliko volite tiramisu i dobru kavu, Mascherpa tiramisu + coffee adresa je koju vrijedi posjetiti idući put kad se nađete u Milanu.

Učitati još
Zatvori