Čini nam se kako u posljednjih nekoliko godina nema načina na koji tiramisu još nismo isprobali; od brownie kocaka, tiramisu keksića, torte ili latte napitaka, pa sve do vjenčanih torta, ovaj je desert zasigurno ponio titulu najpopularnijeg. No, društvene mreže privukle su nas još jednoj. neopisivo privlačnoj tiramisu deliciji.
Tiramisu French Toast spaja kremasti mascarpone, okuse kave i gorkog kakaa s hrskavim, sočnim francuskom tostom, jednim od klasika u svijetu doručka i bruncha. Ova delicija prilično je jednostavna za pripremu, a osim fantastičnih okusa i tekstura, goste osvaja i prezentacijom. Doručak može izgledati poput najukusnijeg deserta, a u nastavku donosimo recept.
Tiramisu French Toast: Recept
Sastojci:
- 3 jaja
- 240 ml mlijeka
- 1/2 žličice vanilije
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- 1 šalica espressa
- 1 štruca brioche peciva ili kruha
Priprema
- Pripremite espresso i ohladite ga
- U zdjeli pomiješajte ostale sastojke i izmiksajte ih. Dodajte espresso.
Sastojci za kremu:
- 60 g šećera
- 3 žumanjka
- 210 g mascarpone sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- kakao u prahu
Priprema
- Izmiksajte žimanjke i šećer.
- Stavite zdjelu u lonac s kipućom vodom i miksajte jaja dok ne postanu dvostruko veća i bijeda. Ostavite sa strane.
- Dodajte mascarpone, dobro izmiješajte.
- U drugoj zdjeli istucite vrhnje u šlag pa ga dodajte smjesi.
- narežite brioche na debele šnite i dobro ga umočite u smjesu za namakanje sa svih strana.
- Na tavi zagrijite maslac pa ispecite brioche s obje strane dok ne poprimi zlatnu boju.
- Poslužite na tanjuru, dodajte kremu i pospite gorkim kakaom u prahu.
Foto: Instagram (@mallowlondon)
