Donosimo recept za prvi veliki TikTok food trend u 2022.

Donosimo recept za prvi veliki
TikTok food trend u 2022.

Pomno smo pratili TikTok food trendove u godini koja je iza nas, a s nestrpljenjem iščekivali nove i nagađali koje bi jelo moglo biti idući globalni hit. Naravno, obično to bude nešto potpuno bizarno, pa nije jednostavno predvidjeti budućnost trendova kada je riječ o kreacijama od hrane. Siječanj je pri kraju pa je bilo i vrijeme za prvi veliki trend u 2022. godini. Najnoviji food trend s TikToka već je oduševio milijune korisnika te platforme, a sada kada je prošao njihove testove, vrijeme je da ga upoznaju i svi oni koji nisu na TikToku. Ovo zdravo i jednostavno jelo gotovo je u manje od 10 minuta i postat će “go to” doručak mnogih. Za pripremu vam je potrebno samo nekoliko sastojaka: kruh, krema od jogurta i jaja te voće po želji. Isprobajmo jogurt tost!

Recept za TikTok jogurt tost

Sastojci:

2 šnite kruha

50g grčkog jogurta

1 veliko ili 2 manja jaja

2 žličice meda ili javorovog sirupa

voće po želji (jagode, maline, borovnice)

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. U maloj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, jaja i med/javorov sirup. Po želji možete dodati žličicu ekstrakta vanilije i malo cimeta. S pjenjačom dobro promiješajte smjesu.

Pripremite i narežite voće.

Uzmite dvije šnite kruha, položite ih na papir za pečenje i sa žlicom utisnite sredinu kruha kako bi se stvorila čvršća površina na kojoj će smjesa moći stajati.

Žlicom stavite smjesu jaja i jogurta na kruh, a zatim na vrh stavite voće. Pecite u pećnici 8-10 minuta, odnosno dok rubovi poprime zlatastu boju.

Smjesa od jaja i jogurta se tijekom pečenja stegne, tako da se u sredini kruha napravi krema, dok vanjski rubovi postaju hrskavi. Ovaj bi tost mogli usporediti s francuskim tostom, osim što se jogurt tost ne prži na maslacu ili ulju, pa je samim time puno zdraviji.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori