Journal.hr

Napravite tartufe od tri vrste čokolade uz ovaj super recept Zare Home

Zara Home je jedna od omiljenih destinacija na koju odlazimo u potrazi za stvarima i sitnicama za dom, a odnedavno tamo odlazimo i po recepte. Naime, Zara Home je početkom mjeseca predstavila nekoliko recepata koje vrlo jednostavno svatko može pripremiti kod kuće. Možete pronaći ideje za doručak i ručak pa sve do deserata, a svaki recept izgleda za prste polizati! Ovih dana dodali su nekoliko novih recepata pa vam danas donosimo ovaj za Tartufe od tri vrste čokolade.

Čokolada je u bilo kojem obliku neodoljivi slatkiš. Kakao, podrijetlom iz Južne Amerike, postao je popularan u Europi zahvaljujući proizvodnji čokolade u Švicarskoj, Belgiji i Francuskoj, a upravo je u zemlji pijetla nastao ganache (srce tartufa), kremasta mješavina čokolade i vrhnja.

Poigrajte se u kuhinji i uživajte u ovom čokoladnom savršenstvu, idealnom za nedjelju popodne!

Tartufi od tri vrste čokolade

Sastojci:

Tartufi od tamne čokolade s likerom od naranče:

  • 250 g tamne čokolade za deserte
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice likera od naranče ili bilo kojeg drugog likera koji imate kod kuće

Tartufi od mliječne čokolade:

  • 250 g tamne čokolade za deserte
  • 120 g slatkog vrhnja

Tartufi od bijele čokolade s limetom i kokosom:

  • 250 g bijele čokolade za deserte
  • 100 g slatkog vrhnja
  • Izribana kora 1 limete
  • Suhi ribani kokos
  • Čisti kakao u prahu

Priprema:

  • Tamna čokolada sadrži manje masnoće od mliječne i bijele čokolade i zbog toga će količina vrhnja ovisiti o vrsti čokolade koju koristite. Postupak je za tri vrste tartufa sličan, no započnite s bijelom čokoladom, njoj treba najviše vremena da se stvrdne.
  • Svaku vrstu čokolade odvojeno usitnite i stavite u zasebne zdjele.
  • Za bijele tartufe, pustite da vrhnje zakuha, uklonite ga s vatre i polijte preko usitnjene čokolade i izribane kore limete. Pustite da odstoji tri minute bez miješanja.
  • Nakon toga, smjesu pažljivo promiješajte pjenjačom kako biste izbjegli dovođenje zraka. Kada smjesa postane homogena, pustite da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku (bez poklapanja) dok ne očvrsne.
  • Zatim stavite kuhati vrhnje koje ste pripremili za tartufe od mliječne čokolade. Kada zakuha, uklonite ga s vatre, prelijte po čokoladi i ostavite da odstoji 3 minute bez miješanja. Nakon toga, smjesu miješajte dok ne postane homogena. Ohladite dok ne očvrsne.
  • Na kraju, pustite da vrhnje koje ste pripremili za tartufe od tamne čokolade zakuha, uklonite ga s vatre i prelijte po čokoladi i likeru. Ponovite postupak: tri minute bez miješanja, miješanje i hlađenje dok smjesa ne očvrsne.
  • Kada tri mješavine očvrsnu, žlicom izvadite male porcije i stavljajte ih na masni papir. Rukama oblikujte kuglice i tartufe od tamne i mliječne čokolade pospite kakaom u prahu, a bijele ribanim kokosom.
  • Stavite ih na pladanj i potom u hladnjak da se ohlade.

Foto: Zara Home