![Pronašli smo recept za rustikalni tart s malinama, jagodama i bijelom čokoladom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/05/Rustikalni-tart-s-malinama-jagodama-i-bijelom-cokoladom_Zara-home-1-1080x1371.jpg)
![Pronašli smo recept za rustikalni tart s malinama, jagodama i bijelom čokoladom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/05/Rustikalni-tart-s-malinama-jagodama-i-bijelom-cokoladom_Zara-home-rotated.jpg)
Proljeće nam donosi pregršt svježeg voća, a jagode su zasigurno među omiljenima. Kada se njihov sočan okus spoji s nježnom slatkoćom bijele čokolade, dobivamo desert koji osvaja na prvi zalogaj. Zara Home donosi odličan recept za rustikalni tart s malinama, jagodama i bijelom čokoladom, savršen za svaku priliku.
Ovaj jednostavan, a iznimno ukusan tart oduševit će sve koji ga probaju, postajući vaš novi favorit među proljetnim poslasticama. Spremite se za desert koji će unijeti dašak svježine i slatkoće u vaš dan. Idealan je za vikend pred nama!
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/05/Rustikalni-tart-s-malinama-jagodama-i-bijelom-cokoladom_Zara-home-2-1080x1502.jpg)
Sastojci:
- 125 g maslaca
- 3 žlice smeđeg šećera
- 4 žlice mljevenih badema
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 100 g jagoda
- 100 g malina
- 1 tabla bijele cokolade
- 1 limun, iscijeđen
![Rustikalni tart s malinama, jagodama i bijelom čokoladom_Zara home](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/05/Rustikalni-tart-s-malinama-jagodama-i-bijelom-cokoladom_Zara-home-1-1080x1371.jpg)
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
U loncu pomiješajte brašno, smeđi šećer, mljevene bademe i jedno jaje. Dodajte maslac narezan na sitne komadiće i miješajte ručno brzim pokretima dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Tijesto stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Jagodama uklonite peteljke i prerežite ih na pola. U zdjeli ih pomiješajte zajedno s malinama, smeđim šećerom i limunovim sokom.
U sredinu pospite 3 žlice mljevenih badema. Dodajte bijelu čokoladu pa voće. Presavijte rubove preko voća i premažite tijesto kremom od jaja. Završite posipanjem smeđim šećerom po vrhu. Pecite 30 minuta na 180ºC.
Foto: Zara Home