Nove TAMAN bean to bar čokolade donose okuse s tri kontinenta

Nove TAMAN bean to bar čokolade
donose okuse s tri kontinenta

Nakon uspjeha prve limitirane serije, TAMAN Artisan Chocolates predstavljaju drugu seriju bean to bar čokolada kontroliranog podrijetla, ovog puta s tri različita kontinenta. Nova serija, kao i prethodna, dolazi u ograničenim količinama od 115 komada po vrsti, a čokolade se mogu kupiti direktnom narudžbom te u odabranim trgovinama.

Dok je prva serija predstavila tri različita terroira Južne Amerike: Ekvador, Peru i Gvatemala, druga serija priča priču o širenju kakaovca po svijetu te donosi arome i okuse s tri kontinenta: Južne Amerike, Afrike i Azije.

Druga limitirana serija bean to bar čokolada

“U prvoj seriji predstavili smo čokolade napravljene iz kakaovaca s izrazito različitim karakterima, iako su svi s bili s istog kontinenta, ali odabrali smo lokalitete i vrste koji se ističu svojom specifičnošću. No, u ovoj seriji smo odabrali kakaovce s geografski izrazito udaljenih lokaliteta, s različitih kontinenata, ali koji su po svojim organoleptičkim svojstvima poprilično slični, da bi zatim, kroz različite pristupe obrade, pokušali naglasiti upravo ono što ih razlikuje, izvuči jedinstveni karakter svakog od njih”, istaknuo je Stiv Kahlina, suosnivač i čokolatijer TAMAN Artisan čokolada.

Druga serija TAMAN bean to bar čokolade sastoji se od sljedećih čokolada:

Južnu Ameriku predstavlja Kolumbija, zemlja koja je predvodila revoluciju fine i speciality kave, a u novije vrijeme jednaku slavu pobire i kolumbijski kakaovac. TAMAN čokolada COLOMBIA, SIERRA NEVADA 75%, proizvedena je od kakaovca uzgojenog u izoliranoj planinskoj regiji Sierra Nevada de Santa Marta na sjeveru zemlje gdje su se obitelji starosjedilačkih plemena Arhuacos udružile u udrugu “Guardabosques de la Sierra” (Čuvari šume s planina) te u ekološkoj proizvodnji uzgajaju kakaovac s kojim su osvojili međunarodna priznanja.

Madagaskar, najveći otok Afrike, legendaran je po izvrsnosti kakaovca koji raste na izrazitom malom dijelu otoka, u dolini rijeke Sambirano. TAMAN  čokolada MADAGASCAR, ANTSAMALA – Sambirano 73%, proizvedena je iz kakao zrna s izvanrednom genetikom i terroirom farme ANTSAMALA gdje ga lokalni farmeri pažljivo uzgajaju i obrađuju kako bi istaknuli njegov jedinstveni pikantni okus praćen cvjetnim aromama, sasvim drugačiji od ostalih madagaskarskih kakaovaca.

Prva zemlja Azije u kojoj se počeo uzgajati kakaovac su Filipini, a danas se regija Davao smatra jednom od prijestolnica finog kakaovca s obzirom da ondašnji farmeri redovito osvajaju najsjajnija priznanja za svoj kakao. TAMAN čokolada PHILIPPINES, MANA – Davao, 74%: proizvedena je od najfiniji zrna kakaa s imanja Mana koje se nalazi u regiji Davao na južnofilipinskom otoku Mindanao, i donosi okuse suhog voća, grožđica i smokava, ruma, blage trpkosti.

Besplatna degustacija

Kako bi svima zainteresiranima dodatno približili speciality čokolade kontroliranog podrijetla, TAMAN Artisan Chocolates uz proizvode nude i edukativnu podršku: “Smatramo da je edukacija jako važna pa planiramo održati besplatnu virtualnu vođenu degustaciju za sve zainteresirane“, poručila je Sanja Vladović, suosnivačica TAMAN Artisan čokolada, inače certificirana kušačica čokolade.

Više informacija o ovim jedinstvenim proizvodima, gdje se mogu kupiti te detalje oko besplatne virtualne vođene degustacije potražite na web stranicama www.tamanchocolates.com.

Foto: TAMAN Artisan Chocolates

Učitati još
Zatvori