Ovaj tjedan uživamo na talijanski način uz Lidl Italiamo specijalitete

Ovaj tjedan uživamo na talijanski način
uz Lidl Italiamo specijalitete

Od veličanstvenog Rima preko slikovitih mjesta poznatih kao Cinque Terre do šarmantnog sjevera i neodoljive Sicilije – Italija je jedna od onih destinacija kojoj se uvijek rado vraćamo i o putovanjima u čije gradove neprestano maštamo. Razloga zbog kojih obožavamo Italiju je bezbroj – prirodne ljepote, bogata povijest, umjetnost i arhitektura samo su neki od njih. No, onaj najveći bez sumnje je talijanski način života.

Kako uživati na talijanski način

Prije no što smo otkrili skandinavski hygge i lagom, prije no što smo ravnotežu tražili u japanskom wabi sabi konceptu, tu je bio talijanski la dolce vita. U doslovnom prijevodu slatki život, ovaj pojam postao je sinonim za uživanje u životu na talijanski način.

Talijani bez sumnje znaju kako pronaći ljepotu u svakodnevnom i izvući maksimum iz naizgled sasvim običnih stvari. Opuštena druženja s obitelji i prijateljima nalaze se u samom središtu talijanskog slatkog života, a ona su uvijek popraćena odličnom hranom i vinom. Dok planiramo sljedeće putovanje u Italiju, onaj njezin najbolji dio je bliže no što mislite.

U svim Lidl trgovinama do kraja tjedna, 13. veljače 2022., traje talijanski tjedan koji donosi sve što nam treba kako bismo u društvu obitelji i prijatelja uživali na talijanski način – uz najbolje talijanske delikatese i specijalitete.

Lidl otkriva sve okuse, mirise i boje slatkog talijanskog života

Od ponedjeljka 07. veljače od nedjelje 13. veljače, u Lidl trgovinama traje Veliki tjedan Italije, jedan od poznatih Lidl gastro tjedana kojem se bez sumnje najviše veselimo. Na police svih Lidl trgovina ovaj su tjedan ponovno stigli poznati talijanski specijaliteti i poslastice iz Italiamo linije. Zahvaljujući Italiamo poslasticama, uživanje u tradicionalnim talijanskim jelima nije nam samo dostupnije, već i jednostavnije no ikad.

Brza za pripremu i ukusna poput onih iz talijanskih trattoria, na Lidl policama možete pronaći odličnu Italiamo tjesteninu i ukusne umake, smrznuta jela s ribom i morskim plodovima te omiljene talijanske deserte, tiramisu, profiterole, sladoled i keksiće, koji će biti još i bolji posluženi uz Italiamo talijansku kavu.

Veliki tjedan Italije u Lidl trgovinama ne bi bio potpun bez odličnog talijanskog vina ili San Pellegrina koji će savršeno slagati sa svim jelima iz ponude, a tu su naravno i talijanski sir, pršut i salame. Kako biste, baš poput Talijana, dodatno obogatile svoj talijanski jelovnik, u Lidl ponudi pronaći ćete i maslinovo ulje, balsamico umake, sušene rajčice, masline i omiljene talijanske začine. Uz tjesteninu, jedan od gastro specijaliteta koji povezujemo s Italijom je pizza, a u Lidl ponudi možete pronaći dvije posebne pizze koje će vas oduševiti jer su daleko od klasične pizze iz zamrzivača.

LIDL Italija veljača 2022.

Kako bismo vam predstavili naše favorite iz raskošne talijanske ponude u Lidl trgovinama te dali nekoliko ideja kako ih pripremiti za obiteljski ručak ili druženje s prijateljima, u nastavku vam donosimo mali talijanski menu za koji će vam trebati minimalno truda i vremena, a kojim će oduševite svakog tko se nađe za vašim stolom.

Sve što vam treba za pripremu ovih ukusnih jela do nedjelje 13.veljače možete pronaći na Velikom tjednu Italije u Lidlu.

Mali talijanski menu

Obiteljski ručak na talijanski način

LIDL Italija veljača 2022.

Predjelo: pršut i buratta

LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.

Glavno jelo: Tjestenina i umak od rajčice
(s puno parmezana)

LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.

Crna kava i slatki deserti

LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.

Pizza party za ekipu

LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.
LIDL Italija veljača 2022.

Foto: Sanja Ebip Jagatić, Pexels

Učitati još
Zatvori