Zagreb je ovih dana dobio novi talijanski restoran koji će vas oduševiti
Zagreb je ovih dana dobio novi talijanski restoran koji će vas oduševiti

Zagreb je ovih dana dobio novi talijanski
restoran koji će vas oduševiti

Zagrebačka restoranska scena svakim danom sve je zanimljivija, ali već duže vrijeme postoji potreba za još nekim talijanskim restoranom jer je to koncept koji nam možda zbog blizine Italije, uvelike odgovara. Tako je Zagreb dobio Scarpettu, novi talijanski restoran smješten u blizini Kennedyevog trga, točnije na lokaciji Gastro Gardena.

Gastro Garden novi je koncept i lokacija na kojoj se očekuje veći broj restorana s različitim konceptima, nakon Cunamija, japanskog restorana kojem se ne može pronaći loša recenzija, Gastro Gardenu pridružuje se još jedan, ovaj put najpopularnije talijanske kuhinje  – Scarpetta Ristorante.

Novi talijanski restoran Scarpetta

Na adresi Sesvetska 3, u blizini više fakulteta, u zadnje se vrijeme uspješno otvaraju nama omiljene foodie destinacije što je odlično s obzirom na to da ovom dijelu Zagreba restorana itekako nedostaje. Ono za čim svi žudimo su restorani sa šarmom kvartovskih lokala s onim ozbiljnijim restoranskim twistom, a opet pristupačnim cijenama i ležernom atmosferom.

Scarpetta je moderan i autentičan restoran, to znači da svoja jela temelji na klasičnim talijanskim okusima, a znamo kako je talijanska kuhinja, i kod nas i u svijetu najpopularnija kuhinja. Scarpettu karakterizira spoj tradicionalne i moderne talijanske  kuhinje. Tim koji stoji iza Scarpette vodi se mišlju da je namirnica uvijek u fokusu. Mora biti svježa i treba biti tretirana kako zaslužuje, kako bi svaki gost bio zadovoljan. Nije nepoznato da se kvaliteta uvijek prepoznaje i opstaje.

Ponuda talijanskih specijaliteta

Zanimljiv naziv ovog restorana izvedeno je iz talijanskog izraza “fare la scarpetta“, što znači uživati u obroku do posljednjeg zalogaja, čin koji označava čišćenje tanjura s komadom kruha, kod nas poznato kao i sakupljanje toča.

Jelovnik je prepun vječnih talijanskih klasika, od više vrsta tjestenina, domaćih njoka i raviola, predjela, rižota, preko mesa i ribe do deserata rađenih s posebnom pažnjom. Sva jela iz njihove kuhinje rađena su po tradicionalnim i talijanskim receptima i namirnicama iz italije. Talijanske tjestenine, parmezan, mozzarella, burrata, minestrone i carpaccio toliko su opća mjesta globalnog restoranskog vokabulara da ih možemo sažeti samo pod zajedničkom edigom talijanske kuhinje.

Želja im je ponuditi poznate okuse bez ikakvog oslanjanja na komercijalni proizvod, odnosno industriju. Restoran osim standardne ponude s jelovnika nudi i dnevnu kartu u skladu sa sezonom, omogučujući tako svojim vjernim gostima tjedne jelovnike kako bi imali prilike uvijek probati nešto novo. Na izbor vina u ovom restoranu ljubitelji talijanskih etiketa neće se požaliti, a vinski domoljubi naići će i na neko njima prihvatljivo hrvatsko vino.

Prostor i uređenje

Cijeli prostor nove Scarpette odiše Rimskim štihom prevladavajući zelenim, zlatnim i bakreno smeđim tonovima, dok je strop osvježen puzavcima, a na podu možemo primijetiti pravi kamen u bojama koji dominira prostorom. U glavnom dijelu prostora nalazi se otvoreni šank koji može ugostiti 50-ak ljudi, a bočno se nalaze i opredjeljenja sa separeima za one koji žele malo privatnosti.

Specifičnost ovog prostora je samozatajnost kojeg zapravo ne možemo vidjeti već ga ciljano odlučiti posjetiti. Parking i park za djecu jedne su od velikih prednosti Gastro Gardena. O ovom divnom restoranu s razlogom će se pričati. Voljet će ga poslovnjaci radi sjajne ponude dnevnih obroka te mladi koji si žele priuštiti obrok u restoranu, ali i parovi te obitelji koje žele organizirati okupljanja i proslave.

Kao jedini novootvoreni talijanski restoran u zadnje vrijeme, Scarpetta ce sasvim sigurno donijeti dašak okuse i mirise Italije i postati mjesto gdje se provjereno jede. Scarpetta je otvorena svakog dana od 12.00h do 23.00, osim ponedjeljka. Rezervacije možete napraviti na broj 016187421, a više informacija možete potražiti i na službenoj Instagram stranici.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori