Ovi su restorani posvećeni samo avokadu

Ovi su restorani posvećeni samo avokadu

O avokadu kao superfood namirnici već smo mnogo naučili, s obzirom na to da je već godinama jedna od najpopularnijih zdravih namirnica. Avokado je jedna od dostupnih namirnica s najbogatijim hranjivim tvarima; izvor je vitamina C, E, K i B6, kao i riboflavina, niacina, folata, pantotenske kiseline, magnezija i kalija, a također sadrži i visoku količinu zdravih, korisnih masti zbog kojih duže ostajemo siti.

Avokado je stekao toliku popularnost da je proglašen i jednom od najtrendi namirnica među millennialsima, a tome su zasigurno pridonijeli i restorani koji su posluživali avokado tost, jedan od najpopularnijih zdravih doručaka među mladima. Popularnost avokada djelomično se pripisuje i wellness industriji, kao odgovor na preveliku konzumaciju prerađene hrane. Kako god bilo, avokado je svoju slavu stekao i zahvaljujući brojnim objavama na Instagramu iz popularnih restorana, a danas je već toliko popularan da su se u cijelom svijetu počeli otvarati restorani posvećeni samo njemu. Pronašli smo nekoliko takvih, preslatkih avokado restorančića koje će, sigurni smo, svi pravi obožavatelji ove namirnice poželjeti posjetiti prvom prilikom.

Avocado Club Berlin

Berlinski Avocado Club restoran je koji će vas iznenaditi sa svime što može napraviti od avokada! Otvoren je cijeli dan, na bazi avokada poslužuje doručak, brunch i večeru, a u gotovo svakom jelu avokado je glavna namirnica. Od 10 do 16h može se uživati u palačinkama, omletu, poširanim jajima, vaflima ili voćnim zdjelama, raznim salatama, tjesteninama i tacosima, dok su na večernjem meniju, od 17 do 22h, juhe, steakovi, njoki, ravioli i velika lista vina i koktela. Najpopularniji koktel je naravno – avocado-vodka-sour. Sve je homemade i kuhano s ljubavlju!

The Avocado Show

The Avocado Show svoje restorane ima u Amsterdamu, Madridu, Londonu i Briselu, a u planu je skoro otvaranje lokala u Francuskoj i Nizozemskoj. Osim posjeta restoranima dostavljaju hranu putem Uber Eatsa. Poslužuju sendviče, salate, poke zdjele, tople zdjele, avokado krumpiriće i slastice. Neka od najpopularnijih jela u The Avocado Showu su američke fluffy palačinke s avokadom i borovnicama, “mango tango” tost s mangom i avokadom i veganski sladoled od kikiriki maslaca i avokada!

Na njihovom webshopu mogu se nabaviti preslatke torbe i majice, suveniri poput kišobrana i maska za mobitele, ali i njihova kuharica u kojoj se, na 144 stranice, krije preko 40 recepata za primamljive kulinarske kreacije i naravno, predivne fotografije hrane. Ponosno naglašavaju kako surađuju isključivo sa socijalno odgovornim farmama i kako je baš svaki njihov avokado iz održivog uzgoja s neke of farmi iz Čilea, Meksika, Perua, Španjolske i Južne Afrike.

Avocaderia, New York

Avocaderia ima tri restorančića zdrave hrane smještena u New York City-ju, a poslužuje zdrava jela u kojima je avokado glavna zvijezda. Na meniju se tako mogu pronaći avokado salate i zdjele sa žitaricama, tost sendviči, avokado pizza, smoothieji i sokovi. Za sve obožavatelje avokada imamo i super vijest; Avocaderia je izdala kuharicu sa svojim receptima “Avocaderia: Avocado recipes for a healthier, happier life” a može se pronaći svašta zanimljivoga, od recepta za avo burgera, palačinka pa i pića u kojima avokado dominira, pa do uputstva kako napraviti ružu od avokada!

Učitati još
Zatvori