Steel je novi klub u Rovinju

Ako ste mislili da „sirovo“ ne može biti lijepo, morali biste posjetiti novi klub u Rovinju znakovitog naziva Steel, kojim prevladava hladnoća neobrađenog metala i betona. Zamislite samo željezne valjane ploče teške šest tona, u kombinaciji s pet tona betona. Ne, ne govorimo o početku izgradnje Pelješkog mosta, nego o šanku kluba Steel koji se prostire na čak šesnaest metara!

STEEL – ROVINJSKA PRIJESTOLNICA RAW DIZAJNA

Prostorom, također, dominira velika čelična ploča, obješena o jedan od zidova i teška nekoliko tona, a u koju je posebnom tehnologijom urezan naziv kluba. Sve bi to bila posve obična priča, da nije riječ o čeliku koji se obrađivao nekoliko desetljeća i na kojem su ostali zabilježeni tragovi rezanja, varenja, brušenja i slično. Spomenuta je ploča, naime, služila kao radna ploha ili radni stol za obradu metala više od 20 godina. Svaka je porezotina ostavljena netaknutom pa možemo reći kako je doista riječ o unikatu kojeg je nemoguće ponovno proizvesti.

Ovakav originalan pristup posljedica je dovođenja svjetskih dizajnerskih trendova koji su svoje mjesto pod suncem pronašli ponajviše u New Yorku, drugom domu Tome In der Muhlena, inače programskog direktora kluba Steel. Dašak Velike jabuke Tomo je ponio sa sobom i prenio u Rovinj, pa biste dok uživate u raw prostoru kluba Steel posve lako mogli pomisliti kako vani jure žuti taksiji ili pak zamjeniti Sv. Eufemiju s Kipom slobode.

Valja još naglasiti kako je Tomo In der Muhlen aka DJ Tom Tom, u ovu rovinjsku priču uspio uklopiti svoje dvije velike ljubavi – glazbu i arhitekturu. Njegova se uspješna karijera DJ-a, publishera i glazbenog producenta savršeno spojila s njegovom genetskom predisponiranošću za estetiku, ponajviše onu koja se tiče arhitekture i unutarnjeg uređenja. Ne treba, naime, zaboraviti kako je Tomina majka bila ugledna hrvatska arhitektica Stanka Kovačić In der Muhlen, čiji su najznačajniji radovi tri zagrebačka nebodera u Srednjacima te poznata stambena zgrada na Martinovki.

Odlična glazbena gostovanja

Sve je to pridonijelo da bivša tvornica konzervi preko noći postane ikonom stila sličnom, primjerice, glasovitoj njujorškoj Nike trgovini ili Monclar design storu, koji krasi njujorški Soho. Ipak, ono što će biti ključno da Steel uistinu postane meka dobre zabave je svakako program, krojen In der Muhlenovim kreativnim „škarama“. Tako će kulturne radionice, predavanja i dnevni eventi biti samo uvod u bogat noćni program koji će se odvijati u okviru noćnog kluba. Iako Steel svojim kapacitetom može prihvatiti više od tisuću ljudi, za očekivati je da će se tražiti karta više, posebice ako se uzmu u obzir najave gostovanja elektro, disco i DJ glazbenih ikona poput: Tiger&Woods, Dimitri from Paris, Joey Negro, ojačanih domaćim uzdanicama kao što su R&B Confusion, Tom Tom Club i slično.

Sva ta umilna buka kojoj ćete, nadamo se, svjedočiti širiti će se prostorom putem jednog od najboljih razglasa, poznatijeg pod nazivom Void, koji ne samo da zvuči, nego i izgleda kao da je korišten u nekoj od scenografija Lucasovog Star Warsa. Spomenuti odabrani detalji zasigurno će pridonijeti tome da svibanjsko otvaranje kluba Steel ostane zabilježeno kao pravi spektakl. Naime, noćni život Rovinja započet će u „velikom Steelu“ gostovanjem francuskog DJ dua Ofenbach, čiji će poznati hitovi poput „Katchi“, „Be Mine“, „Around the Fire“ i „You Don’t Know Me“ zasigurno biti jamstvo dobre zabave do ranih jutarnjih sati i predstavljati najbolji uvod u oživljavanje noćnog života, koji se od ove sezone, nakon punih deset godina, konačno i definitivno vraća u Rovinj.

Foto: Marko Butraković

0