Starbucksovu najpoznatiju kavu pripremite kod kuće u samo 5 minuta

Za sve ljubitelje popularnih Starbucksovih kava imamo super vijest. Ne, unatoč godinama nagađanja i nadanja, Starbucks i dalje nije stigao u Hrvatsku, a kako se čini, niti neće. Upravo smo zato odlučile pronaći recepturu za jednu od najpopularnijih Starbucksovih kava – “Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso“. Njihovu originalnu ledenu kavu sa smeđim šećerom i zobenim mlijekom pijuckamo kroz cijelu godinu, a naravno, vole ju i vegani.

Još jedan plus je što nećete morati izdvojiti mnogo, kao što bi to bio slučaj u popularnom coffee shopu, a kompletna priprema gotova je u samo 5 minuta. Svako ćemo jutro kod kuće uživati u ovom prefinom kofeinskom napitku!

Recept za ledenu Starbucks kavu

Poput koktela, ova se kava mora protresti u shakeru, kako bi postala pjenasta, s gustim sitnim mjehurićima i dobila na teksturi. Iz Starbucksa kažu da ta tehnika dodaje “novu dimenziju” omiljenom piću!

Sastojci:

1/2 šalice vode

1/4 šalice smeđeg šećera

2 žličice ekstrakta vanilije

1/2 žličice cimeta

1 shot espressa

110 ml punomasnog zobenog mlijeka

Postupak:

Vodu zagrijavajte do vrenja, potom ubacite smeđi šećer i miješajte dok se ne rastopi. U dobiveni sirup od smeđeg šećera dodajte ekstrakt vanilije i cimet.

Snažno mješajte espresso (idealno u shakeru, ako ga nemate u čvrsto zatvorenoj staklenci).

Veliku čašu napunite ledom i espresso prelijte preko leda. Dodajte 1-2 žličice sirupa od cimeta i smeđeg šećera, ako želite da je kava slađa, možete i više.

Prelijte hladnim zobenim mlijekom i servirajte!

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

1