Slavna chefica Ana Roš surađuje sa Starom Školom u stvaranju novog pristupa istarskoj kuhinji
Slavna chefica Ana Roš surađuje sa Starom Školom u stvaranju novog pristupa istarskoj kuhinji

Slavna chefica Ana Roš surađuje sa Starom Školom u stvaranju novog pristupa istarskoj kuhinji

Jedna od najboljih chefica svijeta Ana Roš udružuje snage sa Starom Školom i glavnim chefom Janom Vukasovićem u stvaranju novog kulinarskog smjera i jelovnika, donoseći svoj prepoznatljiv hiperlokalni i sezonski pristup u ambijent restorana u istarskoj unutrašnjosti.

Novi jelovnik Stare Škole neprestano evoluira i mijenja se, a pritom je duboko ukorijenjen u bogatstvo istarskog krajolika kroz lokalno proizvedene sezonske namirnice i tradiciju regije. Autohtono gastronomsko nasljeđe reinterpretira se kroz globalnu inspiraciju i tehnike.

Ana Roš i Jan Vukasović
Ana Roš i Jan Vukasović
Pogled na atrij Stare škole

Stara škola nadilazi klasičan fine dining koncept i pruža elaborirana jela inspirirana okolinom, a namijenjena su za dijeljenje i uživanje s dragim ljudima. Smještena u obnovljenoj osnovnoj školi u malom mjestu Krasica kraj Buja, u Staroj školi se ocrtava komadić istarske povijesti s kojeg puca zapanjujuć pogled sve do Tršćanskog zaljeva.

Fine dining s dušom zajedništva

Iz doline Soče, Istra mi je uvijek bila nadohvat ruke, ne samo geografski, već i emotivno. Ova suradnja odražava moje uvjerenje da najbolja kuhinja uvijek nastaje kroz dijalog i suradnju. Podrška mladim talentima i davanje prilike da pronađu vlastiti glas ključno je za razvoj gastronomije, izjavila je Ana Roš, glavna chefica restorana Hiša Franko, ovjenčanog s tri Michelinove zvjezdice, konzultantica i poduzetnica.

Stara škola

Suradnja između Ane Roš i glavnog chefa Stare Škole, Jana Vukasovića, odražava Aninu trajnu predanost njegovanju i osnaživanju nove generacije kulinarskih talenata. Oslanjajući se na mrežu lokalnih proizvođača i poljoprivrednika, Stara Škola se pojavljuje kao destinacija moderne istarske kuhinje s jasno izraženim lokalnim identitetom i globalnim odjekom.

Novi jelovnik: Sezonski i autohtoni

Svako jelo mora odražavati ono u što vjerujemo i gdje se nalazimo. Inspiraciju crpim iz istarske gastronomske baštine i ljudi koji stvaraju sjajne stvari u vlastitim kuhinjama, na svojim imanjima i vrtovima. Inspiracija su mi ljudi poput moje bake, majke i naših dobavljača, koji tek nakon bezbroj popijenih kava na njihovoj terasi postaju sigurni da ćeš njihove proizvode koristiti s poštovanjem. Zahvalan sam na prilici da surađujem s Anom koja me svakog dana potiče da pomičem svoje granice i drukčije promišljam o svemu što stvaram, rekao je Jan Vukasović.

Stara škola

Foto: PR

Učitati još
Zatvori