

Voljeli ih ili ne, činjenica je da masline svojim specifičnim okusom mogu u potpunosti promijeniti okus bilo kojeg jela. Možete ih iskoristiti u pripremi nesvakidašnjeg umaka, te ih poslužiti uz tortilja čips, krekere ili tostirani kruh. Ipak, ovog su puta u fokusu naše Gastro rubrike slani i hrskavi štapići s maslinama koji će uspješno upotpuniti svaki stol.
Ako vam nedostaje ideja za quick & easy snack – napravite štapiće s maslinama
Recept za ove štapiće pronašli smo na Instagram profilu @bakedbylaora, a njihova glavna prednost je to što uključuju samo pet sastojaka. U pitanju su voda, brašno, sol, kvasac i – naravno – masline. Osim toga, priprema je poprilično jednostavna, a recept je prilagođen čak i početnicima u kuhinji. Ovaj snack idealan je u bilo koje doba dana.
Za prvi put predlažemo da tijesto pripremite u večernjim, a štapiće ispečete u jutarnjim satima. U nastavku donosimo recept i detaljan postupak pripreme.
Sastojci
- 350 ml vode
- 450 g brašna
- žlica soli
- 10 g svježeg kvasca ili pola žličice suhog kvasca
- 150 g maslina
Priprema
- U posudi pomiješajte vodu, kvasac i sol. Potom postepeno dodajte brašno, a sve navedene sastojke sjedinjujte rukama.
- Prekrijte posudu plastičnom folijom ili krpom, te ostavite tijesto na toplijem mjestu oko 30 minuta.
- Nakon što se tijesto diglo, mokrim rukama krenite mijesiti tijesto. Kada ste zadovoljni rezultatom, ostavite tijesto u frižideru oko 24 časa ili barem preko noći.
- U jutarnjim satima, vrijeme je za posljednje korake u pripremi. Na radnu površinu stavite malu količinu brašna, a na brašno tijesto.
- Dodajte masline i sjedinite ih sa tijestom. Nakon toga, tijesto izrežite na sedam ili osam štapića jednake veličine, te ih uvrnite u trakice i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Naposlijetku, štapiće pecite oko 20 ili 25 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.
Preuzeto s journal.rs
Foto: Instagram