Stanley Tucci već je desetljećima prisutan na filmskoj sceni, pamtimo ga iz hitova poput Vrag nosi Pradu, The Hunger Games i Julie & Julia, a uskoro ćemo ga ponovno gledati i u nastavku kultnog Vrag nosi Pradu, čije snimanje je već počelo. Osim na velikom platnu, trenutačno ga možete gledati i na malim ekranima u putopisno-kulinarskoj emisiji Tucci in Italy, gdje istražuje autentične okuse Italije.
No Tucci nije samo zaljubljenik u film – jednako je strastven i kad je riječ o hrani. U njegovoj kuharici The Tucci Cookbook, koju je napisao u suradnji sa svojim roditeljima, pronaći ćete niz tradicionalnih talijanskih recepata, među kojima se izdvaja jedan izuzetno jednostavan i ukusan – mozzarella in carrozza, odnosno “mozzarella u kočiji”.
Tri sastojka, savršen okus
Ovaj recept, koji je Tucci naslijedio od svoje bake, koristi svega tri osnovna sastojka:
-
svježu mozzarellu
-
jaje
-
i bijeli kruh s hrskavom koricom i mekanom sredinom
Kruh se puni mozzarellom, zatim umače u razmućeno jaje, a potom prži na maslinovom ulju. Rezultat? Sendvič koji je istovremeno hrskav i mekan, s toplom, rastezljivom mozzarellom koja se topi u ustima. Pomalo podsjeća na slanu verziju francuskog tosta – i gotovo je nemoguće stati na jednom.
Za dodatni twist, ovaj sendvič možete obogatiti svježom rajčicom i listićima bosiljka, nadopuniti pečenim patlidžanom i poslužiti ga uz jednostavnu salatu.
Brz i jednostavan comfort food
Mozzarella in carrozza je savršen primjer kako s nekoliko jednostavnih sastojaka možete stvoriti jelo koje oduševljava. Ovaj sendvič već je postao klasik u mnogim kućanstvima, a ako volite talijansku kuhinju – definitivno ga trebate isprobati.
Foto: Profimedia