

Zagrebačka gastro scena bogatija je za još jedno mjesto koje će, sudeći po reakcijama, ubrzo postati nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje street fooda. Nakon uspješnog debitiranja na PLACe Marketu i niza festivalskih gostovanja, Spud Bud je dobio svoj prvi stalni restoran na adresi Bogovićeva 4, u samom srcu grada, tik do Trga bana Jelačića.
Već sat vremena prije službenog otvaranja ispred lokala okupili su se znatiželjnici i oni koji su Spud Bud već ranije otkrili na Dolcu i na društvenim mrežama, a gužva je ubrzo postala toliko velika da je red sezao sve do Ilice. Čak su i policijske patrole morale osiguravati prolaz, što dovoljno govori o razini interesa koju ovaj koncept izaziva.



Stigla je i velika TikTok zvijezda – Spudman
Iza ovog gastro koncepta stoji Hrvoje Drahotusky, zaljubljenik u street food i jednostavnu, konkretnu hranu. Inspiraciju je pronašao u britanskom fenomenu poznatom kao jacket potato – velikom pečenom krumpiru koji se izvana peče do hrskave kore, a iznutra ostaje mekan i sočan, idealan za bogate nadjeve. Upravo to je prilagodio domaćem ukusu i stvorio priču koja je u kratkom roku postala pravi hit.
Velika atrakcija otvorenja bio je i dolazak britanskog Spudmana, čovjeka koji je Drahotuskyju poslužio kao inspiracija. Spudman je, naime, i velika TikTok zvijezda pa je cijeli događaj popraćen live streamom na ovoj društvenoj mreži, a pratilo ga je preko 100 tisuća ljudi. On je osobno kušao prvu porciju pripremljenu u novom lokalu i dao svoje odobrenje!




Što se može probati?
Na meniju se trenutno nude četiri kombinacije: pulled pork s BBQ umakom, pulled chicken, chilli con carne te varijanta sa slatkim grahom i prženim lukom. Svaka porcija teži gotovo pola kilograma, dovoljno obilna da zasiti i dvoje ljudi, a u ponudi je i coleslaw salata kao dodatak.


Prve redove od stotinu metara i pravu malu pomamu Spud Bud je izazvao na PLACe Marketu, gdje se znalo prodati i do 400 kilograma krumpira u jednoj večeri. Nakon toga gostovali su i na drugim manifestacijama – od Splita do Varaždina – a reakcija je uvijek bila ista: gužve, oduševljenje i pitanja kad će se otvoriti stalni lokal.
Od 8. rujna 2025. odgovor je stigao – Bogovićeva 4, novo okupljalište svih ljubitelja street fooda – i to zahvaljujući jednom običnom, ali genijalno pripremljenom krumpiru.

Dodatne informacije:
Adresa: Bogovićeva ul. 4, Zagreb
Radno vrijeme: svaki dan od 10 h do ponoći
Mobitel: 091 411 1888
Instagram: @spudbudzagreb
TikTok: @spud.bud.zagreb
Foto: Martina Movrić