Humanitarnom akcijom završio je Spring Split festival i oduševio Dalmaciju

Završilo je prvo izdanje splitskog street food gourmet festivala. Točnije, Split Spring by Staropramen i možemo reći kako je ovaj novi splitski festival osvojio srca Dalmatinaca. Šest dana uskršnjih praznika kroz jedan od najljepših splitskih parkova zaživjelo je u punom svijetlu, adnevno je prošlo od osam do deset tisuća posjetitelja.

Osim brojnih turista kojima Split ovih dana obiluje, u predivnoj proljetnoj atmosferi i prefinoj ‘spizi’ uživali su i brojni domaći… Splićani i oni iz okolice Splita bili su među njima, a društvene mreže i feedback pokazuju kako su do Splita na ovaj festival navratili i posjetitelji iz cijele Dalmacije.

Split Spring festival završio u humanitarnom tonu

Od Šibenika, Zadra, Murtera, Omiša pa sve do Makarske, svi su posjetili Split, a neki su zbog njega potegli čak i iz Zagreba. Festival su posjećivali mladi, stari, obitelji, susjedi, domaći, stranci, poslovnjaci, brojne poznate osobe, ali i oni stariji Splićani koji slična događanja ne posjećuju gotovo nikad.

Predivno uređenje, tematski piknici, dekice na travi, kvalitetni izvođači, odlične foto instalacije i specijaliteti nekih od ponajboljih splitskih ugostitelja. Za neke ste sigurno i čuli: Artičoka, Bepe, Uje oil bara, Bokamorre, Šuga, Biberona, Maka-Make, Totosa, Fabriquea. No i gostij iz Varaždina, točnije American Dollar bar bio je mamac za brojne posjetitelje. Svaku večer atmosferu su stvarali sve do jednog kvalitetni izvođači. Poput Danijele Večerinović, Filipa Rudana, Scifidelity orkestra, Manuele Svorcan te saksofonista Chuck Borrisa i DJ Bakea. Jedan od dana na livadi je emitiran i foodie film ‘A Good year’ tijekom kojeg su posjetitelji uživali u filmskom pikniku.

Slike govore više od riječi

Slike zaista govore više od tisuću riječi. Tijekom zadnjih tjedan dana trebalo je samo baciti pogled na društvene mreže koje su preplavile fotke i storiji sa Split Springa. Vrlo lako možete zaključiti da je ovaj festival osvojio srca Dalmatinaca.

Tijekom festivala održana je i suradnja sa Zakladom za zaštitu životinja u Splitu. Time bi se pomoglo pri udomljavanju napuštenih pasa u Splitu. Zadnji dan festivala održana je i humanitarna akcija. Kupnjom određenih jela na kućicama ugostitelja prikupljalo za pomoć Udruzi za inkluziju Lastavice Split. Ona naime pruža socijalne usluge osobama s intelektualnim teškoćama, djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ali i djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i drugim psihosocijalnim teškoćama. Ukupno je prikupljeno 15.332 kune čime je ovaj festival dobio još jednu posebnu notu i zaokružio cijelo prvo izdanje u dobrom duhu.

 

Foto: PR

0