Za ovaj coffee shop koji se otvorio u Hvaru jednostavno morate znati

Za ovaj coffee shop koji se otvorio u
Hvaru jednostavno morate znati

Iako otvoren nedavno i ovo mu je tek prva sezona, novi coffee shop Kava37 u gradu Hvaru već je postao prava mala senzacija. ‘Najbolja kava u Hvaru’, ‘Raj za kavoljupce’, ‘Najbolji espresso koji sam ikad popio’, ‘Ugodna atmosfera i divni domaćini’, samo su neki od hvalospjeva koje zadovoljni posjetitelji ovog coffee shopa ostavljaju na zidu njegove Facebook stranice. A gosti dolaze s doista svih strana svijeta i mnogi od njih sigurno su posjetili i isprobali ono najbolje stvari na svijetu… Zato, volite li kavu i uživate li u ritualu njena ispijanja, adresu coffee shopa Kava37 koji se smjestio u samom centru, u ulici Kroz burak 37, nikako ne smijete zaobići.

Kako je sve počelo?

Ti isti domaćini koji su oduševili dosadašnje posjetitelje zovu se Ivana i Marko. Upoznali su se prije nešto više od deset godina, kada je Marko radio u korporaciji, a Ivana započinjala studij. 2012. godine, pak, započeli su se baviti wedding fotografijom i taj ih je posao u kratkom roku pretvorio u svjetske putnike, koji su otprilike pola godine na putu, a pola kod kuće u Zagrebu.

Za sebe će reći kako nikada nisu bili kavopije, ali su kroz putovanja upoznali potpuno novi svijet kave, a specialty coffee shopovi postali su im nezaobilazna postaja u svakom novom gradu koji bi posjetili. Svjesni činjenice kako njihov način života dugoročno nije održiv, poželjeli su pokrenuti nešto svoje, baviti se nečime što oboje vole i tako je nastala ideja da otvore svoj coffee shop. Hvar su odabrali jer obožavaju ovaj otok, a i znali su da će ovdje imati goste iz Amerike, Australije, Velike Britanije i azijskih zemalja, u kojima je ovakav koncept ispijanja kave jako popularan.

Iako su u samom centru, njihova uličica Kroz burak vrlo je mirna i idealna za pobjeći od buke i vreve te u miru uživati u ispijanju kave. Brzo su postali prepoznatljivi zbog pomno odabrane sirovine, svježe pržene od strane Orich coffee roasters iz Dugog Rata i pripremljene na vrhunskom La marzocco aparatu. Osim kave napravljene na espresso aparatu, nude i filter kave V60 i Chemex, te cold brew kavu.

Svakog se jutra ovdje cijede i svježi sokovi od naranče, a Ivana i Marko nude i Agropošta sokove od mente, kadulje i lavande. Ovdje možete također uživati u zdjelicama s grčkim jogurtom, granolom i svježim voćem, friško pečenim kroasanima i poznatom samoborskom sladoledu Medenko.

Ono što je još zanimljivo jest to da se kava poslužuje u ručno rađenim keramičkim šalicama, koje je za Kava37 napravila Karolina Bumbak (GVG Ceramics). Grafički dizajner zaslužan za vizualni identitet je Simon Huesler iz Bureau Display studija.

 

Foto: Kava37

Učitati još
Zatvori