Radionica na kojoj ćete naučiti sve tajne sourdough kruha

Radionica na kojoj ćete naučiti sve
tajne sourdough kruha

Sourdough kruh je posljednjih nekoliko godina veliki hit u svijetu. Vrhunac popularnosti doživio je za vrijeme prošlogodišnjeg proljetnog lockdowna kada se činilo da ga apsolutno svi pečemo kod kuće. Osim društvenim mrežama, sourdough kruh svoju popularnost duguje činjenici da je zdraviji i lakše probavljiv od ‘običnog’ kruha. Priprema se od brašna, vode i soli uz dodatak prirodnog kvasca. Iako sadrži malo sastojaka, njegova je priprema dugotrajna i potrebno je puno strpljenja da vam uspije.

Ako ste se već okušali u izradi sourdough kruha i niste bili zadovolji rezultatima, dobra je vijest da se uskoro održava sourdough radionica na kojoj možete usavršiti tehniku i naučiti sve tajne kruha i tijesta s prirodnim kvascem!

Postani kućni sourdough pekar/pekarica 

Sourdough radionicu organizira gastro blogerica Janja Benić s bloga Janjolinka. Program radionice namijenjen je za kućnog pekara ili pekaricu koji su se već okušali u pečenju kruha i različitog tijesta s prirodnim kvascem, ali nisu potpuno zadovoljni s rezultatima.

Na radionici ćete naučiti različite tehnike koje se koriste u cijelom procesu izrade kruha – zarezivanje kruha prije pečenja i pečenje, miješanje novog tijesta za kruh, tehnike stretch and fold, slap and fold, laminacija i coil fold te oblikovanje kruha. U drugom tijelu radionice radit ćete slatko dizano tijesto za pincu, koje ćete na kraju radionice moći ponijeti doma na fermentaciju i pečenje.

Kad se radionica održava i što trebate ponijeti?

Na radionici ćete dobiti sve sastojke za pripremu kruha i pince, a trebate ponijeti svoju posudicu za fermentaciju tijesta za kruh i jednu kuhinjsku krpu te jednu posudu u kojoj ćete ponijeti tijesto za jednu pincu.

Prva radionica održava se 27.03. u Enzita Kitchen Studiju (Avenija Dubrovnik 15, 10 020, Paviljon 14a), a traje od 9 do 15 sati. Cijena radionice je 490 kn, a u nju je uključen i brunch.

Druga radionica održat će se na istom mjestu 17.04., a tada ćete, osim kruha, a umjesto pince raditi sourdough krafne.

Mjesta su ograničena pa se prijavite na vrijeme na ovom linku.

Foto: Janja Benić

Učitati još
Zatvori