Super uspješan proizvod koji nastaje i u Hrvatskoj, a može se pronaći na policama diljem svijeta

Super uspješan proizvod koji nastaje i u Hrvatskoj, a može se pronaći na policama diljem svijeta

Otkako se 2010. pojavio na našem tržištu, Somersby je mnogima postao omiljeno osvježavajuće piće. Zbog svog sastava, ovaj popularni cider savršeno je piće koje biramo za after work druženja s prijateljima, ali je i omiljeni izbor u svim ostalim prilikama. Njegov karakteristični okus do punog izražaja dolazi kada je dobro rashlađen i poslužen u čaši s puno leda pa ga posebno volimo piti tijekom vrućih, ljetnih dana.

Nećemo lagati kad kažemo da danas ne možemo zamisliti život bez svog omiljenog cidera. No, znate li kako je Somersby nastao i postao jedan od najpoznatijih cider brendova na svijetu?

Cider koji je u kratkom roku osvojio svijet

Somersby je jabučni alkoholni cider u potpunosti spravljen od prirodnih sastojaka koji se na našem tržištu pojavio 2010. godine. Nastao je dvije godine ranije u Danskoj i u kratkom roku osvojio svijet. U manje od 10 godina proširio se na 50 tržišta, a danas je jedan od najpoznatijih cider brendova na svijetu.

Od Somersby Jabuke, koja je nastala nakon sjajne berbe jabuka u Danskoj, danas možemo uživati u širokom izboru preukusnih voćnih okusa, i to diljem svijeta – bilo da se nalazimo na plaži na našoj obali ili u kafiću u dalekoj Kanadi.

Somersby dolazi u dva pakiranja – u limenkama te u staklenim bočicama. I dok u limenkama na naše tržište doputuje, ovo razblaženo voćno vino se u staklenim bočicama već 10 godina proizvodi u Carlsbergovoj tvornici na sjeveru Hrvatske, u Koprivnici. I upravo od tamo putuje na atraktivne destinacije diljem svijeta.

Somersby je svjetski putnik

Tako je samo prošle godine iz pogona u Koprivnici Somersby u bočicama izvezen na dvadesetak svjetskih tržišta. Osim u egzotične zemlje kao što su Tahiti, Bahami, Bermuda i Grenland, Somersby je prošle godine izvezen i u Njemačku, Belgiju, Češku, Nizozemsku, Grčku, Mađarsku i Austriju. Popis zemalja u koje je ovaj omiljeni cider putovao iz Hrvatske u posljednjih nekoliko godina uključuje i Australiju, SAD, Kongo, Kinu, Karibe, Laos…

Osim Jabuke, Somersby okusi u kojima mi možemo uživati uključuju Lubenicu, Krušku i Borovnicu, no zanimljiva je činjenica da se u pogonu u Koprivnici proizvode i neki okusi koje mi nismo imali prilike probati. Ukupno se ondje proizvodi 10 okusa među kojima je i Kosher Jabuka, koja se zatim izvozi na izraelsko tržište. Kako bi zadovoljili visoke standarde u skladu s židovskim zakonima, prije svake proizvodnje Somersby Jabuka za Izrael, u tvornicu dolazi rabin koji pregledava certifikate sirovina.

Proizvedeno u Hrvatskoj za optimiste širom svijeta

S obzirom da se Somersby u bočicama već cijelo desetljeće proizvodi u Hrvatskoj, brend je tim povodom nedavno predstavio hrvatsku verziju loga koja se nalazi na posebnoj, limitiranoj seriji Somersby bočica.

Prepoznatljivo Somersby drvce tako je ukrašeno s vizualima zlatnih slavonskih polja, podravskih brega, Jadranskog mora, hrvatskih ‘kockica’ te prepoznatljivim Somersby simbolom – zalaskom sunca. Limitirana serija Somersby bočica dolazi u samo 350 primjeraka svakog okusa.

Foto: Somersby

Učitati još
Zatvori