Poznati Netflixov gastro dokumentarac upoznaje Lijepu Našu
Poznati Netflixov gastro dokumentarac upoznaje Lijepu Našu

Poznati Netflixov gastro dokumentarac
upoznaje Lijepu Našu

Netflixova dokumentarna serija koja prati kreatora serije Svi vole RaymondaPhila Rosenthala u novoj sezoni upoznaje, ni manje, ni više, nego našu malu Hrvatsku. Radi se o seriji po nazivu Somebody Feed Phil koja svoju uspješnicu dokazuje time što za nekoliko dana stiže šesta sezona. Za one koji nisu upoznati s pričom, Phil obilazi razne destinacije po svijetu upoznavajući ta mjesta kroz degustaciju hrane, ali i kroz priče s ljudima. Nakon otkrivenih destinacija kao što su Lisabon, Dublin, Meksiko i mnoga druga, u šestoj sezoni Phil će upoznati Hrvatsku.

Istinski hedonist koji proživljava tuđa iskustva

Phil Rosenthal možda je svijetu najpoznatiji po tome što je stvaratelj svjetske serijske uspješnice Svi vole Raymonda. Ipak Phil je puno više od toga. Njegova zaklada pokrenula je inicijativu pod nazivom Somebody Feed The People koja podržava organizacije koje grade zajednicu putem hrane. Inicijativa funkcionira na način da oni surađuju s organizacijama koje podupiru kuhare i restorane općenito te koje rade na jačanju zdravih prehrambenih navika. Phil smatra da bi svijet bio ljepše mjesto kada bi ljudi malo više iskusili tuđa iskustva. Netflix je prepoznao Philov entuzijazam za hranom pa je u suradnji s njim, prije 4 godine, pokrenuo dokumentarnu seriju Somebody Feed Phil.

Splitski Kruščić kao prva stanica nove sezone Somebody Feed Phil

U iščekivanju nove sezone Phil je jučer na svom Instagram profilu podijelio video koji otkriva dio onoga što će se dogoditi u šestoj sezoni. Kako je i sam u opisu slike rekao – prva stanica nove sezone je veličanstvena Hrvatska. Splitski dio redakcije odmah je prepoznao svoj grad i svoju omiljenu pekarnicu Krušćić. Kultno splitsko mjesto koje se nalazi u samom centru Splita, u blizini ribarnice, ugostilo je Phila Rosenthala.

U kratkom videu vidimo Phila koji dolazi u Artisan bakery Krušćić i traži vlasnika Mladena Vukelića da mu složi najbolje zalogaje po osobnom izboru. Prvo što mu Mladen stavlja na platu je viška pogača s čijim imenom se Phil poprilično borio. Previše palatala u riječima „Kruščić“ i „viška pogača“ Philu je zadalo muke s izgovaranjem. Sa svojom platom najboljih Kruščićevih proizvoda sjeo je na njihovu drvenu klupu promatrajući prolaznike i upijajući splitsko stanje uma. Najviše od svega svidio mu se slani pužić, a na kraju je zaključio – odličan doručak, idemo dalje!

Još malo moramo se strpiti do ove epizode jer nova sezona Somebody Feed Phil dolazi sljedeći utorak, 18. listopada. Moramo reći da smo jako uzbuđeni vidjeti koja još mjesta osim splitskog Krušćića će Phil posjetiti. Do tada vam ostavljamo da pogledate video s teaserom. Uživajte!

Foto: Instagram, Facebook, IMDb

Učitati još
Zatvori