Zovu ga retinolom u čaši – recept za sok koji će koži dati divan sjaj
Zovu ga retinolom u čaši – recept za sok koji će koži dati divan sjaj

Zovu ga retinolom u čaši – recept za
sok koji će koži dati divan sjaj

Retinol je u posljednje vrijeme postao nezaobilazni sastojak za pomlađivanje kože. Retko tko je mogao posjetiti Instagram ili TikTok i ne susresti se s preporukom za neku retinol kremu. Iako je njega kože odabranim i adekvatnim sastojcima vrlo važna, bitno je posvetiti se i svojoj unutrašnjoj ljepoti. Poslije različitih proljetnih recepata, proljeće je pravo vreme da izrazimo svoju gastronomsku kreativnost i da se posvetimo buđenju svoje kože iznutra.

@aboutmaiki

Start drinking your retinol 🍊🥕🧡🥭 more here @m | wellness & mindfulness #retinol #retinoljuice #SelfCare #mswellnessglow #mswellnessclub

♬ boondocks - L.Dre

Retinol u čaši

Popularno nazvan retinol u čaši je zapravo sok koji u sebi spaja voće i povrće bogato vitaminom A. Vitamin A je vrlo važan za normalan vid, imunitet, reprodukciju, rast i razvoj. Vitamin A također pomaže srcu, plućima i drugim organima da pravilno rade. Ovaj sok jr lak način da implementirate više vitamina u svoju svakodnevnu rutinu, a s druge strane osvežite svoju kožu i zablistate ovog proljeća. Cijeli štos kod ovog soka je da je mrkva bogata beta karotenom, a njega naše tijelo pretvara u vitamin A koji je odličan za održavanje zdravlja kože (i organizma).

Treba zapamtiti i kako se ovaj napitak može raditi s različitim sastojcima, ali mi smo se odlučili za recept s TikTok profila @mwellnessclub. Ova TikTok wellness influencerica je odlučila napraviti veću količinu ovog miracle soka, tako da napravljenu možete koristiti i do tri dana. 

Sastojci

  • 1 mango
  • 2 mrkve
  • 2 naranče
  • 2 grejpa
  • 1 limun
  • 1 korijen đumbira

Priprema

Sve sastojke ogulite i nasjeckajte na krupne komade. Za ovaj recept bit će vam potreban ili blender ili cold press sokovnik. Umjesto vode, u blender možete staviti biljno mlijeko ili kokosovu vodu, ovisno o tome koji okus više volite (kokosova voda također ima svoje benefite). Sve nasjeckane komade zajedno izblendajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.

Ako imate cold press sokovnik, vaš posao je ovdje završen. Međutim, ako imate blender, nakon što su se voćke dobro izmiksale, uzmite cijedilo i procijedite ovu smjesu. Nakon što ste završili sa svim potrebnim koracima, možete svakog jutra uživati u svježe cijeđenoj dozi vitamina A, a uskoro, i u blistavoj koži.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: TikTok: @mwellnessclub, Instagram (@goldenfig, @wellnesswithcharms, @greenleaflunchbox, @delhicious_body), iStock, Unsplash

Učitati još
Zatvori