Kad je riječ o pečenju božićnih kolača, bez ovog saveznika ne možemo
Kad je riječ o pečenju božićnih kolača, bez ovog saveznika ne možemo

Kad je riječ o pečenju božićnih kolača,
bez ovog saveznika ne možemo

Božićni kolači neizostavan su dio nadolazećih praznika jer njihovi mirisi i okusi potiču osjećaj topline, tradicije i obiteljskog zajedništva. Njihova je priprema svojevrsni ritual koji obilježava dolazak blagdana. Okupljanje obitelji ili prijatelja u kuhinji, dijeljenje recepata koji se prenose s generacije na generaciju, sve to stvara osjećaj povezanosti i zajedništva.

Kroz miješanje, pečenje i ukrašavanje kolača, stvara se prostor za stvaranje trajnih uspomena, a konzumiranje stvara ugodnu atmosferu koja obogaćuje božićni doživljaj. Osim toga, kolači često igraju ulogu darova. Pripremljeni s ljubavlju i pažnjom, postaju poseban poklon koji izražava pažnju i toplinu. Dijeljenje slastica s voljenima gesta je ljubavi i bliskosti tijekom blagdana.

Smeg kuhinjski robot

Najdraži pomoćnik

Ipak, priprema kolača za blagdane često zna biti i stresna. Zato vam predlažemo da ove godine spojite ljubav, tradiciju i modernu tehnologiju i odlučite se za sjajnog pomagača u kuhinji koji će vam olakšati u svakom pogledu, a vi ćete se lakše fokusirati na trenutke božićnog slavlja – kuhinjskog robota.

Sa svojom sofisticiranom tehnologijom i elegantnim dizajnom, Smeg kuhinjski robot čini proces pripreme kolača izuzetno jednostavnim i ugodnim. Osim funkcionalnosti, Smeg robot dodaje i estetsku vrijednost kuhinji. Njegov retro dizajn privlači poglede, čineći ga ne samo praktičnim uređajem već i dekorativnim elementom. Božićna atmosfera dobiva dodatnu dozu elegancije kad Smeg robot preuzme ulogu pomoćnika u pripremi omiljenih kolača.

Smeg kuhinjski robot

Elegantan, funkcionalan i eklektičan

Jedna od ključnih prednosti Smeg kuhinjskih robota, koje su dizajnirali Matteo Bazzicalupo i Raffaella Mangiarotti (deepdesign), je raznovrsnost njegovih funkcija. Uz različite nastavke, poput metlice za miješanje, kuke za tijesto i pjenjače, ovaj robot omogućava lako i brzo pripremanje različitih vrsta tijesta, od klasičnih božićnih kolača do složenijih slastica.

Kolač za ponuditi prijateljima, jedinstveni miris domaćeg kruha, mesne okruglice pripremljene po tajnom receptu, svježa tjestenina koja će zadiviti goste na večeri: za one koji vole kreativnost u kuhinji, Smeg kuhinjski robot iz linije “50’s” bit će ljubav na prvi pogled. Njegovi vijugavi oblici i žive boje odražavaju sav kreativni duh i strast za kuhanjem, ali i za lijepim stvarima i dizajnom. Kuhinjski roboti kombiniraju dizajn i funkcionalnost sa Smegovim nepogrješivim stilom, tako da je jedina granica u kuhinji vaša kreativnost.

Smeg kuhinjski robot

Samo oslobodite maštu

Dizajniran u svakom detalju kako bi bio robustan, otporan i učinkovit, ono što kuhinjski robot čini savršenim pomoćnikom u kuhinji je njegov eklekticizam: 10 stupnjeva brzine omogućuje mu precizno podešavanje prema potrebama, funkcija Smooth Start jamči mekan i postupan, dok planetarno rotacijsko kretanje doseže cijelu površinu posude od nehrđajućeg čelika od 4,8 litara, miješajući sastojke do savršenstva. Zahvaljujući plosnatoj pjenjači, moguće je raditi i najgušće smjese: od prhkog tijesta, preko biskvitnog tijesta, do pirea, do baze za kolače od sira, glazure, pa čak i sastojaka za mesne okruglice.

A što je s dizanim tijestom? Kuka za tijesto se brine za to: kruh, brioše, pizzu, focacciu, babà. Dok je za vrhnje, bjelanjke i jaja, žičana pjenjača najprikladniji dodatak za savršeno mućenje sastojaka savršenog kolača ili domaće majoneze. Nadalje, za one koji imaju potpuno talijanski ukus za svježu tjesteninu, moguće je osloboditi svoju maštu i pripremiti svoje omiljene recepte s 4 dodatna pribora za razvaljanje tijesta, rezanje fettuccina, tagliolinija i špageta.

Smeg kuhinjski robot

3 verzije, 7 boja

Dostupne su tri verzije kuhinjskog robota: model SMF02 s tijelom i posudom od nehrđajućeg čelika, a glavom robota dostupnom u 4 boje: crvena, crna, bijela, krem; model SMF03 s posudom od nehrđajućeg čelika i cijelim tijelom u krem, crvenoj, crnoj, pastelno plavoj, pastelno zelenoj, rozoj i bijeloj boji; i “limited edition” model SMF13 sa staklenom posudom i bijelim tijelom.

Staklena zdjela omogućuje vam da gledate kako se sastojci obrađuju dok stroj radi, kao i pruža maksimalnu učinkovitost: kapacitet od 4,8 litara čini je savršenom za voluminozne smjese i tijesta, a razine tekućine označene su na samoj posudi. Staklena posuda se također može zagrijati u mikrovalnoj pećnici (maksimalno 15 min/ 300 W) i koristiti za čuvanje vaših smjesa u zamrzivaču (maksimalno -24 °C/ 24h), a može se odabrati i kao dodatni pribor za model SMF03.

Neke od ključnih novih značajki, uključujući za SMF02, je metlica sa savitljivim rubovima, dizajnirana za stvaranje kremastih, jednoličnih smjesa za slatke i slane delicije dostojne najboljih slastičarnica na svijetu. Doista, ovaj dodatak, koji ima poseban dizajn s 3 kraka, omogućuje optimalno kombiniranje sastojaka tijekom procesa miješanja, čineći pripremu bržom i učinkovitijom. Osim toga, silikonski elementi dopiru do svih površina zdjele, tako da nema potrebe zaustavljati stroj ili koristiti lopaticu za struganje ostataka sa stranica.

Zaključujemo, korištenje Smeg kuhinjskog robota čini pripremu božićnih kolača užitkom! Svestranost, preciznost i estetika ovog uređaja čine ga neizostavnim dijelom božićne pripreme, pružajući onima koji ga koriste više vremena za uživanje u blagdanskoj atmosferi s obitelji i prijateljima.

*Sadržaj je nastao u suradnji s brendom Smeg.

Foto: Smeg i Unsplash

Učitati još
Zatvori