Najstarija zagrebačka slastičarnica uskoro se otvara na još jednoj lokaciji

Najstarija zagrebačka slastičarnica uskoro
se otvara na još jednoj lokaciji

Kultna zagrebačka slastičarnica Orijent, smještena na Maksimirskoj 34, ove je godine proslavila 83. rođendan. Radi se o najstarijoj slastičarnici u Zagrebu, a uskoro će dobiti još jednu podružnicu, i to u Petrinjskoj ulici.

Orijent je davne 1936. otkupio Zulfi Tahiri i otada se pretvarao u sinonim za popodnevne šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled. Kada je Zulfi otišao u mirovinu 1987., posao su preuzele njegove kćeri Ildeza i Šeherezada. Šeherezadin suprug Ivan je također pomagao u vođenju slastičarnice, no i oni su ove godine poželjeli u mirovinu pa je posao ovog ljeta preuzeo Ivanov brat Mladen sa svojim poslovnim partnerom Damirom Domjanovićem. Orijent je tako ovog ljeta bio zatvoren mjesec i pol dana jer se radilo na preuređenju, a svoja je vrata ponovno otvorio krajem kolovoza. Odlučili su modernizirati i izgled kolača starih receptura, a promijenili su i logo.

Međutim, Orijent ni danas, nakon više od 8 desetljeća, ne odustaje od svojih načela. U tome leži tajna kvalitete njegovih slastica. Na istoj adresi, ali s moderniziranim interijerom, Orijent je ostao vjeran istinskoj ljubavi prema slastičarstvu te tvrdnji da vrhunski proizvodi nastaju kombinacijom kvalitetnih namirnica i dobrog recepta. Isto će ponuditi i na još jednoj lokaciji, u strogom centru Zagreba.

Učitati još
Zatvori