Najstarija zagrebačka slastičarnica uskoro se otvara na još jednoj lokaciji

Kultna zagrebačka slastičarnica Orijent, smještena na Maksimirskoj 34, ove je godine proslavila 83. rođendan. Radi se o najstarijoj slastičarnici u Zagrebu, a uskoro će dobiti još jednu podružnicu, i to u Petrinjskoj ulici.

Orijent je davne 1936. otkupio Zulfi Tahiri i otada se pretvarao u sinonim za popodnevne šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled. Kada je Zulfi otišao u mirovinu 1987., posao su preuzele njegove kćeri Ildeza i Šeherezada. Šeherezadin suprug Ivan je također pomagao u vođenju slastičarnice, no i oni su ove godine poželjeli u mirovinu pa je posao ovog ljeta preuzeo Ivanov brat Mladen sa svojim poslovnim partnerom Damirom Domjanovićem. Orijent je tako ovog ljeta bio zatvoren mjesec i pol dana jer se radilo na preuređenju, a svoja je vrata ponovno otvorio krajem kolovoza. Odlučili su modernizirati i izgled kolača starih receptura, a promijenili su i logo.

Međutim, Orijent ni danas, nakon više od 8 desetljeća, ne odustaje od svojih načela. U tome leži tajna kvalitete njegovih slastica. Na istoj adresi, ali s moderniziranim interijerom, Orijent je ostao vjeran istinskoj ljubavi prema slastičarstvu te tvrdnji da vrhunski proizvodi nastaju kombinacijom kvalitetnih namirnica i dobrog recepta. Isto će ponuditi i na još jednoj lokaciji, u strogom centru Zagreba.

Foto: Slastičarnica Orijent

0