Znamo gdje ćete u Zagrebu isprobati savršeno osvježavajuć gin tonic sladoled!

Znamo gdje ćete u Zagrebu isprobati savršeno osvježavajuć gin tonic sladoled!

Gin tonic sladoled, slastičarnica Orijent

Preživjeti ove, kako bi se reklo ‘pasje vrućine’ posljednjih dana postaje sve veći izazov, s kojim se nastojimo boriti velikim količinama vode i, naravno, osvježavajućim sladoledima!

A takvu ledenu slasticu koja donosi osvježenje onda kada nam je to najpotrebnije u Zagrebu već godinama nudi kultna slastičarnica Orijent. Uz već dobro vam poznate i omiljene okuse sladoleda, u Orijentu ćete od sutra pronaći i neke sasvim nove favorite.

Mi smo im se razveselile već na prvi pogled, jer jedan od novih hit okusa Orijent sladoleda jest gin tonic! U ovoj slastičarnici rade ga u varijanti sorbeta, a kombinacija je to koja sadrži tonik, sušeni crveni papar, koricu limuna i limete uz kandirane citruse i dodatak pravog gina.

Okus gin tonic sladoleda/sorbeta nikoga neće ostaviti ravnodušnim i on je i više no dobar razlog za posjetiti Orijent ovih dana i rashladiti se kuglicom sladoleda, no kada ste već tu, mogli biste isprobati i druge nove okuse koji se od sutra pojavljuju u Orijentovim ledenim škrinjama.

Novitet je, primjerice, i DRACARYS, kod kojega su vlastito skuhanu i ohlađenu čokoladnu bazu obogatili s crvenim ribizlom i chilli papričicama, kako bi postigli slatko-kiseli sladoled s ljutkastim aftertasteom, imajući na umu da ipak čokolada odigra svoju dominantnu ulogu. Isprepletenost je to okusa gdje vas čokolada sladi, a zagrizom crvenog ribizla nastaje kiselkasta nota, koja se brzo gubi u slatkoći čokolade. Kad krenete po novi griz ili liz, osjetit ćete ljutkasti aftertaste, kojim završava rapsodija slatko-kiselo-ljutih okusa Dracarysa.

Tu je i papreno osvježenje ASOIAF – A song of Ice and Fire! Kao što i samo ime knjige kaže, pokušali su time pobuditi ledeno osvježenje okusima svježe bazge, limuna i ribizla, a onda sve to pretvoriti u vatru chilli papričicama. Napravljen u varijanti sorbeta, ASOIAF će vas i osvježiti i zaljutiti u isto vrijeme.

Nema dana, a da u Orijentu ne pitaju kada ćete vratiti sladoled od piva IPA. Kako je ljeto službeno stiglo, osigurali su dovoljne zalihe IPA piva kako bi vam vruće ljetne dane mogli osvježiti alkoholnim sladoledom IPA, koji je obišao cijelu Hrvatsku kao atrakcija, jer zahtijeva posebnu vrstu piva kako bi sladoled zadržao svoju kremoznost, a ujedno i osvježio okusima pravog piva.

Naposljetku, dodatni tajni okus sladoleda Orijent će plasirati u ponedjeljak, a za sada otkrivaju da je ovaj novi okus interpretacija poznatog koktela, na Orijent način.

Foto: Orijent

Učitati još
Zatvori